freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Zdaniť nemusíme všetko

01.03.2011 Počet zobrazení: 1255


 

Jaroslav Zápala, moderátor TV Markíza: "V živote si môžeme byť istí len dvoma vecami, smrťou a daňami. Na daňových úradoch sa rozbieha každoročný kolotoč. Priznania treba podať do konca marca. Kto to nestihne a nepožiada o odklad, dostane pokutu."

 

Tomáš Velecký, redaktor TV Markíza: "Mimo obliga sú len tí, ktorí počas minulého roka nemali príjmy od nikoho, okrem svojho jediného zamestnávateľa. Všetci ostatní majú o starosť viac."

 

Miroslava Brnová, ministerstvo financií: "Ak daňovníkove zdaniteľné príjmy presahujú 2012,85 euro, tak je povinný podať daňové priznanie."

Beáta Uhrinová, Daňové riaditeľstvo SR: "Môžem podať to daňové priznanie na miestny príslušný daňový úrad osobne. Potom je to poštou, že využijem poštové služby alebo teda tretí spôsob je elektronickými prostriedkami."

 

Tomáš Velecký, redaktor TV Markíza: "Čiže cez internet. To však môže len ten, kto si vybavil takzvaný zaručený elektronický podpis. Dobrou správou je, že sa nezdaňujú všetky príjmy. Na časť z nich daňové úrady nesiahnu. Takzvané nezdaniteľné časti základu dane sú rôzne."

 

Viera Mezelová, ministerstvo financií: "Môžu sa meniť v nadväznosti na výšku príjmov daňovníka, respektíve jeho základ dane."

 

Tomáš Velecký, redaktor TV Markíza: "Tomu, kto za celý minulý rok zarobil najviac 15 387 eur, štát nezdaní prvých 4 025 eur. Daň zaplatí len z rozdielu. Úspešnejší človek má smolu. Nezdaniteľná časť jeho platu je totiž tým menšia, čím viac dokázal počas roka v práci zarobiť. Platiť dane nemusíme len z toho čo zarobíme v práci, ale napríklad aj vtedy, ak prenajímame niekomu byt. Dani podliehajú všetky príjmy z prenájmov presahujúce 926 eur. Naopak daň neplatíme z predaja bytu, či domu, v ktorom sme predtým aspoň tri roky bývali. Nezdaňuje sa ani príjem z predaja auta."

 

Progresívne zdaňovanie príjmov

daň 19% 15 387,12 €

4 025,70 € bez dane

zdroj: Daňové riaditeľstvo

 

Daňová povinnosť občana

daň 19%

-z príjmu v práci

-z prenájmu nehnuteľnosti

bez dane

-z predaja nehnuteľnosti

-z predaja auta

zdroj: Daňové riaditeľstvo SR


Späť na výpis

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:34

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie svojho dlhu alebo splatenie účtov alebo začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg