freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Záujem o hypotéky v USA minulý týždeň vzrástol

21.05.2011 Počet zobrazení: 852


 

NEW YORK. Počet žiadostí o hypotekárne úvery v USA minulý týždeň vrástol, keďže klesajúce úroky podporili dopyt po pôžičkách na refinancovanie starších úverov.
 
Išlo už o tretí týždeň rastu dopytu po hypotekárnych úveroch . Informovalo o tom v stredu americké Združenie poskytovateľov hypotekárnych úverov (MBA).
 
Sezónne upravený index celkového počtu žiadostí o hypotéky, ktorý zahŕňa úvery na nákup domov aj pôžičky na refinancovanie starších úverov, v týždni končiacom sa 13. mája posilnil o 7,8 %.
 
Sezónne upravený index počtu žiadostí o refinančné pôžičky poskočil o 13,2 %, ale počet žiadostí o úvery na nákup domov o 3,2 % oslabil.
Index celkového počtu žiadostí o hypotéky aj index počtu žiadostí o refinančné pôžičky sa dostali na najvyššiu úroveň od začiatku decembra.
 
Priemerná fixovaná úroková sadzba pri 30-ročných hypotekárnych úveroch bola na úrovni 4,60 %, čiže klesla z úrovne 4,67 %, na ktorej bola v predchádzajúcom týždni. Úroky pri 30-ročných hypotékach tak boli najnižšie od konca novembra 2010.
pluska.sk; 18/05/2011; SITA

 


Späť na výpis

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg