freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

V Česku padajú nerentabilné nehnuteľnosti

01.06.2011 Počet zobrazení: 1113


 

České hory zívajú mimo hlavnej sezóny prázdnotou a majitelia penziónov, ubytovní a hotelov sa hromadne zbavujú nerentabilných nehnuteľnosti . Na trhu sú ich desiatky, mnohé aj z najznámejších stredísk.
 
 Realitná kancelária Evropa ponúka za 100 miliónov Kč (4,08 milióna eur) štvorhviezdičkový hotel vo Svätom Petre, teda v lyžiarsky najatraktívnejšej časti Špindlerovho Mlyna.
 
Obsadenosť a výnosy často zmodernizovaných horských chát zvyčajne zaostávajú za pôvodným odhadom. Širokú paletu služieb ponúkajú špindlerovské hotely Belmonte a Velveta. Za 49 miliónov Kč získa kupec Belmonte aj s pizzeriou a steak housom, saunou, masážnym štúdiom a zmenárňou. Hotel Velveta so 139 lôžkami poskytne hosťom rímske kúpele a procedúry. V reštaurácii je 70 stoličiek a hotel je vybavený aj zasadacou miestnosťou. Približne za 50 miliónov Kč je na predaj aj ďalší opravený penzión Elisabeth.
 
Situácia sa opakuje aj v Peci pod Sněžkou. Len v Strážnom čakajú na kupcov desiatky penziónov a chalúp, ktoré v minulosti slúžili na podnikovú rekreáciu. V Krušných horách sú pomery rovnaké. Cenové ponuky starších penziónov, ktoré sú v Loučnej na predaj, neprekračujú 10 miliónov Kč.
 
Horským ubytovacím kapacitám na Šumave konkurujú zariadenia na nemeckej strane hôr. Ich ceny v nemeckom pohraničí klesli za posledných 20 rokov o 50 až 70 %. Pritom po revolúcii boli dvakrát až trikrát drahšie ako v českom pohraničí.

TASR

 


Späť na výpis

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:30

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie svojho dlhu alebo splatenie účtov alebo začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg