freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Seriózna realitka - Čo by ste si mali zistiť !

25.05.2011 Počet zobrazení: 1494


Nie je realitná kancelária ako realitná kancelária. Je dôležité si realitná kancelária preveriť.
 
Je registrovaná? Má svoje IČO a DIČO? Ako dlho je na slovenskom realitnom trhu , koľko má svojich pobočiek, ako je úspešná na realitnom trhu , kde má v mieste pôsobnosti svoje kancelárie?
 
Oveľa širšie služby
Určite je na mieste sa spýtať, čo všetko realitná kancelária urobí, tzn. aké služby vám poskytne pri obchodovaní s nehnuteľnosťami  a pod. Ide o to, či predávajúci alebo prenajímajúci bytu , domu , pozemku sa môže spoľahnúť plne na realitná kancelária , že všetky úkony realitných transakcií vykoná v prospech predávajúceho a kupujúceho. Niektoré realitné kancelárie iba dohodnú, bez akejkoľvek zmluvy realitný obchod a predávajúci alebo kupujúci nech sa stará, ako vie. Akú majú obe alebo tri strany (kupujúci, predávajúci a realitná kancelária  právnu záruku, že všetko bude vykonané podľa určitých pravidiel? S finančnými a právnymi problémami predaja resp. prenájmu , ponúka profesionálne pripravená realitná kancelária  oveľa širšie služby. Skúsená a zabehnutá realitná kancelária  nielenže vyhľadá kupujúceho ponúkanej nehnuteľnosti , ale tiež dohodne s odbornou znalosťou optimálnu cenu a dokáže poradiť, ako koncipovať a pripraviť potrebné zmluvy. "Primárnou úlohou realitnej kancelárie  je sprostredkovať predaja  alebo prenájmu nehnuteľnosti , tzn. zohnať kupujúceho alebo nájomcu. Je schopná ponúknuť aj rôzne spôsoby ochrany záujmov všetkých zúčastnených strán realitného obchodu," hovorí riaditeľ realitnej kancelárie  Peter Hubka.
 
Zverejniť ponuky
 
Realitná kancelária tiež zaistí, aby sa o ponuke potencionálny záujemca dozvedel. Napríklad, uverejní ponuku na internetových portáloch, v tlači či na vývesných tabuliach v priestoroch svojich pobočiek. Všetky prezentácie jednotlivých nehnuteľnosti  by mali mať svoje náležitosti, ako je stručnosť, jasnosť, zrozumiteľnosť a mali by obsahovať potrebné faktografické údaje a fotografickú alebo video vizualizáciu. Realitná kancelária  môžu preveriť, či potencionálny kupujúci je solventný, alebo nie. Tým sa vylúči zavádzanie predávajúceho a v negatívnom prípade sa následne hľadá seriózny záujemca o konkrétnu nehnuteľnosť.
 
Informačný servis
 
Čo všetko by mali obsahovať realitné služby v serióznej realitnej kancelárie ? Realitný konzultant  Jaroslav Fürster hovorí: "Prvotný by mal byť informačný servis. Napríklad informovanie o nehnuteľnosti , rôznych typoch potrebných zmlúv, zriadení vecného bremena, riešenia exekučných procesov a iných obmedzeniach. Riaditeľ realitná kancelária zasa kladie dôraz na odhad tržnej ceny a analýzu možnosti predaja nehnuteľnosti . Dopĺňa: "Nie je možné v poskytovaní realitných služieb vynechať ani hypoketárny servis v spolupráci s bankami a finančnými spoločnosťami pri vybavovaní úverov, poistení nehnuteľnosti , notárska alebo depozitná úschova."
 
Provízie kanceláriam
 
Je potrebné pripomenúť, že žiadne služby občanom, firmám sa nezaobídu bez propagácie, či už na internetových stránkach, v tlačovinách alebo iných médiách. Samozrejme, že si každá realitná kancelária  žiada svoju províziu. Jej výška sa v rôznych realitných kancelárií  pohybujú od 3 do 6 percent, niekde až 15 percent. Rovnako je dôležité spomenúť, že právnické, katastrálne, prekladateľské služby sú platené. V realitnej kancelárií sú všetky služby pod jednou strechou bez čakania. Zvažujme, ktorej realitnej kancelárií  zveríme svoju nehnuteľnosť  na predaj  alebo prenájom  tak, aby sme boli spokojní, že je náš realitný obchod v správnych rukách a že sme sa nedali dobehnúť.
 
JIŘÍ BARTEJS


Späť na výpis

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:31

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie svojho dlhu alebo splatenie účtov alebo začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg