freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Sarkozy zdaní 200-tisícom Britov prázdninové sídla

19.06.2011 Počet zobrazení: 1177


 Paríž - Na prelome tisícročia kupovali zámožnejší Briti vidiecke sídla na francúzskej Riviére alebo v Normandii ako o preteky.

 
Kurz libry bol mimoriadne výhodný a vlastniť čokoľvek v krajine, z ktorej do južného Anglicka prišiel William Dobyvateľ, sa na britských ostrovoch stalo srdcovou záležitosťou.
 
Teraz si poddaní jej Veličenstva trhajú vlasy. Francúzsky parlament schválil nový zákon a na jeho základe budú nehnuteľnosti  osôb, ktoré v danej lokalite nemajú trvalý pobyt, nanovo zdanené.
 
Letia trojizbové byty  v dobrých lokalitách. Zdraželi
 
Týka sa to približne 360 tisíc usadlostí. Viac ako polovicu z nich vlastnia Briti.
 
Aj keď sa vláda v Paríži snaží upokojiť emócie na opačnej strane Lamanšského prielivu, nemôže poprieť fakt, že daň bude v mnohých prípadoch pekne mastná.
 
Teraz dom budeme musieť predať
 
Najvyššie poplatky budú na Riviére. Ale aj za byt v Paríži v hodnote cez tri milióny eur zaplatí vlastník ročne o 3400 eur viac.
 
Nová dvadsaťpercentná daň sa vypočítava z čiastky, ktorú by nehnuetľnosti  mohla vyniesť, pokiaľ by sa prenajímala. Nebude sa vzťahovať na trvalo obývané objekty ani na tie, ktoré majú stáleho nájomníka. Najhoršie dopadnú tí, ktorí dom  alebo byť vo Francúzsku využívajú len niekoľko týždňov v roku.
 
 Predaj nehnuteľnosti v Číne vraj ohrozuje krach
 
"Ak mám byť úprimná, nie som touto novou daňou nadšená, najmä preto, že našu nehnuteľnosť nedávame do prenájmu  a nemáme z nej žiadny vedľajší príjem," povedala denníku The Telegraph štyridsaťdeväťročná Val Leathamová, ktorá s manželom vlastní dom  v obci Treignac v blízkosti Limoges v strednom Francúzsku.
 
"Som riadne nahnevaný, pretože sme do nášho domu  práve dosť investovali," prízvukuje šesťdesiatdeväťročný Christopher Bailey, ktorí si pred niekoľkými rokmi kúpil nehnuetľnosť  v Normandii. "Teraz budeme musieť dom  predať," tvrdí.
 
Hrozí žaloba v Luxembursku
 
Bailey pritom už dane miestnej samospráve platí. Pevne preto verí, že nové opatrenie bude v najbližšom čase napadnuté na Európskom súde v Luxembursku ako diskriminačné a navyše odporujúce princípom voľného pohybu kapitálu.
  
 Nehnuteľnosti ohodnotené na 790 tisíc eur a viac podliehajú vo Francúzsku majetkovej dani bez ohľadu na to, či je ich majiteľ Francúz alebo cudzinec. Poplatky platia bohatí ľudia v krajine galského kohúta aj v prípade, keď v danej lokalite bývajú trvalo, bez ohľadu na to, či ide o prvé alebo druhé rodinné sídlo.
 
V budúcnosti budú dani z majetku podliehať len nehnuteľnosti  ocenené na najmenej 1,3 milióna eur. Spodná hranica klesne z 0,55 na 0,25 a horná z 1,8 na 0,5 percenta.
 
Kontroly neovplyvnia záujem o bývanie v pohraničí
 
"Teraz si dobre rozmyslím či pôjdem do miestnej reštaurácie a koľko utratím v supermarkete, a budem aj menej cestovať po okolí," vyhráža sa ďalší Brit, päťdesiatosemročný Ian Robinson, ktorý si kúpil dom v Lodeve neďaleko juhofrancúzskeho Montpellier.
 Francúzska vláda premiéra Francoisa Fillona prišla v predchádzajúcich mesiacoch s rozpočtovými škrtmi postihujúcimi menej majetné vrstvy. Ľavicová opozíciu bola opakovane kritizovaná za to, že bohatí si opasky nijak zvlášť uťahovať nemusia.
Aktuálně.cz

Späť na výpis

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:30

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie svojho dlhu alebo splatenie účtov alebo začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg