freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Rusi opäť nakupujú reality

12.05.2011 Počet zobrazení: 2056


Domáci trh investíciam do prenájmov nepraje, možnosti hľadajú inde
 
Rusi kupujú nehnuteľnosti v zahraničí najmä za investičným účelom, pričom očakávajú ročné výnosy do 12 %. Najčastejšími krajinami sú Veľká Británia, Rakúsko, Francúzsko, Nemecko a Švajčiarsko. Vyplýva to z prieskumu realitnej kancelárie IntermakSavills.
 
Potenciálnych majiteľov sem láka stabilita a relatívne nízke riziko a zároveň dobré investičné zhodnotenie pri prenájme. To je mimo Ruska oveľa profitabilnejšie, v uvedených krajinách sa pohybuje od 5 do 12 %, pričom doma len 3,5 – 4,0 %, uvádza server The Moscow Times.
 
Mení sa aj správanie ruských kupujúcich, ktorí si v minulosti vyberali nehnuteľnosti podľa osobných preferencií. Teraz sa viac sústredia na možnosť prinášania príjmov z prenájmu .
 
Investovať do nehnuteľnosti v zahraničí v porovnaní s domácim trhom sa Rusom vyplatí z dôvodu výhodnejších podmienok pri hypotéke. Francúzsko, Británia, Nemecko a Rakúsko ponúkali vlani najprijateľnejšie podmienky, uvádza prieskum spoločností Gordon Rock a Lowell Finance, ktorý porovnal situáciu v 20 krajinách, kde Rusi najčastejšie investujú.
 
Najvýhodnejšie podmienky ponúka Francúzsko. Kupujúci tu môžu dostať hypotéku až do výšky 80 % z ceny nehnuteľnosti s fixnou alebo pohyblivou sadzbou od 2,9 %, resp. 2,3 %. Sú to najnižšie úroky v krajine od druhej svetovej vojny. Vo Veľkej Británii začína fixná sadzba na 3,2 %, v Nemecku na 3,3 % a Rakúsku 3,4 %. Dolárová pôžička stojí v Rusku takmer 13 %.
 
Napriek nárastu záujmu kúpy na investíciu, polovica klientov kancelárie kupuje za účelom rekreácie, teda pri mori alebo lyžiarskych strediskách. Tu je stále na čele Bulharsko pred Nemeckom, Čiernou horou, Španielskom a Spojenými štátmi.
 
Stanislav Zingel z realitnej kancelárie Gordon Rock očakáva, že dopyt Rusov po zahraničných realitách bude rásť, pričom množstvo požiadavok od januára do apríla vzrástlo o 40 % oproti vlaňajšku. Medzi hlavnými faktormi má byť zlepšenie príjmov po kríze a silnejší rubeľ voči doláru a euru.
etrend.sk; 11/05/2011; Martin Rojko


Späť na výpis

emil fošnár [emo@emo.sk] 08.05.2012 13:32

Reagovať na príspevok

den chcem vám dat dobrýdo ponuky na predaj 2 rod .domy 1 halu .posielám vám totky a v prípade vášho zájmu aj kontatk mob.0905645403
dakujem

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg