freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Rakúšania predávajú kúsok zo svojich Álp

13.06.2011 Počet zobrazení: 983


 

Dva vrcholy v Tirolsku môže nový vlastník premenovať.
 
Nie všetko sa dá kúpiť, ale kúsok rakúskych Álp áno. Dvetisícmetrové vrcholy Rosskopf a Grosse Kinigat (na snímke) pri hranici s Talianskom sú na predaj v cene trojizbového bytu v Bratislave.
 
Symbolické vlastníctvo
 
Oba kopce dokopy s plochou asi 1,2 štvorcového kilometra ponúkajú za 121-tisíc eur. Možno ich kúpiť aj jednotlivo. Rakúske noviny Kleine Zeitung píšu, že realitná kancelária núdzu o záujemcov nemá - o kopce už prejavili záujem dvadsiati. Národná realitná kancelária (BIG) chváli v ponuke na internete "jeden z najúžasnejších výhľadov v Karnských Alpách". Kopce majú radi aj horolezci. Keď sme do realitnej kancelárie zavolali ako potenciálni zákazníci, povedali nám, že nový vlastník na kopci nemôže nič stavať. "Je to symbolické. V Rakúsku môžete (ako vlastník) napríklad zmeniť meno kopca," povedali. Jeden kopec už v Rakúsku premenovali. V roku 2007 bol z toho škandál, keď rakúska firma, ktorá vyrába párky, presvedčila mestskú radu, aby po nej pomenovala kopec. Z Mullwitzkogelu sa tak stal Wiesbauer-Spitze.
 
Starosta: Žiadne ploty
 
Kopce, ktoré sú dnes na predaj, v roku 2001 kúpila od štátu Národná realitná kancelária podľa ORF za 300-tisíc eur. Chcú sa teraz vraj viac sústrediť na klasické reality . Starosta neďalekej turistickej dedinky Kartitsch sa hnevá. "Nechápem, prečo sa teraz v Rakúsku predávajú vrcholy hôr," povedal Josef Ausserlechner agentúre APA. "V Grécku sa predávajú ostrovy, v Rakúsku kopce," dodal. Grécko predajom ostrovov rieši astronomické dlhy. Starosta hneď upozorňuje, že "prirodzene neprichádza do úvahy oplotenie, keďže tadiaľ prechádza turistická trasa. Je to podľa neho pustatina, za ktorú by mohli ponúknuť len pár tisíc eur. Záujemcovia môžu posielať svoje ponuky do 8. júla.
 
Ela Rybárová sme

 

 


Späť na výpis

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg