freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Predávajú sa menšie byty, ľudia šetria

09.07.2012 Počet zobrazení: 1896


 Nové projekty už počítajú s menšou metrážou, v starších veľkorysých projektoch pristavujú priečky

 
Trend je kúpiť si vlastné bývanie aj za cenu, že v ňom nebude veľa miesta. Developeri reagujú projektmi, v ktorých sú izby čoraz menšie.
 
Túžba ľudí vlastniť byt alebo dom je stále silnejšia ako požiadavka na priestrannosť nového bývania. Záujemcovia o nehnuteľnosti šetria a od developerov projektov požadujú stále častejšie malometrážne byty, ktoré si skôr môžu dovoliť. "Klienti nás do toho dotlačili. Nepotrebujú veľké domy, ale chcú stlačiť na maximum svoje náklady," hovorí Zuzana Miškóciová, manažérka pre predaj projektu Nová Marianka.
 
Dostavia sa neskôr
 
V obci asi 20 kilometrov severne za Bratislavou vybudoval developer novú štvrť. Na urýchlenie predaja okrem klasických domov a bungalovov ponúka aj novinku na realitnom trhu – flexibilný dom. Jeho "flexibilita" spočíva v tom, že v budúcnosti, keď sa rozrastie rodina, alebo keď bude mať viac peňazí, môže si jednoducho dostavať ďalšiu časť domu.
 
Maličká nehnuteľnosť s rozlohou asi 45 štvorcových metrov stojí 90-tisíc a má sa stať tromfom developera, ktorý tak reagoval na opakované požiadavky kupujúcich. Trend kúpy 1– a 2–izbových bytov vidno aj v štatistikách o predaji nehnuteľností v čase krízy. Kým priemerná rozloha už dokončeného 1-izbového bytu je dnes 47 štvorcových metrov, v rozostavaných projektoch je to podľa analýzy firmy Gravitas už len 34,5 štvorcového metra. Podobne je to aj s dvoj–, troj– či viacizbovými bytmi.
 
Viac priečok
 
"Je bežné, že klient si aj menšie byty praje predeliť ďalšími priečkami, aby mal viac izieb. Tie sú podstatne menšie ako pred pár rokmi," hovorí Štefan Bernát zo stavebného družstva Penzión, ktoré stojí za projektom Malý Dunaj III v Podunajských Biskupiciach. Projekt ponúka vyše 90 malometrážnych bytov s rozlohou od 40 do 90 štvorcových metrov. "Museli sme sa prispôsobiť trhu.
 
Po najmenších bytoch je obrovský záujem," dodáva. Podobnou cestou sa vybral aj komplex Slnečnice - Južné mesto za Petržalkou. "Gro projektu tvoria malé byty s rozlohou len 25 štvorcových metrov, ktoré stoja s balkónom asi 55-tisíc eur," hovorí marketingová manažérka Michaela Besedičová. Aj developerská spoločnosť VI Group pred pár dňami začala stavať projekt maličkých bytov Šípka. V mestskej časti Vrakuňa ponúkne 17 bytov s rozlohou od 24 do vyše 40 štvorcových metrov.
 
Aj za 50–tisíc eur
 
Pred pár týždňami bol v Petržalke skolaudovaný projekt ABA 1 Betliarska. Pôvodne sa hovorilo o 40 apartmánoch a dvoch desiatkach bytov, z ktorých ďalšími priečkami developer T.I.E.S. vytvorí asi 100 bytov s rozlohou od 25 do 90 štvorcových metrov, ktoré sa začínajú pri cene 50-tisíc eur. Problémy s predajom má dlhodobo projekt Vienna Gate v Petržalke. Developer Strabag – Zipp Investment v čase boomu ponúkal priestranné apartmány. Dnes tieto veľké a často nepredajné apartmány na vlastné náklady záujemcovi rozpriečkuje. Jozef Tvardzík
 
Je bežné, že klient si aj menšie byty praje predeliť ďalšími priečkami, aby mal viac izieb. Štefan Bernát, stavebné družstvo Penzión
 
Záujemcovia o nehnuteľnosti žiadajú čoraz častejšie malometrážne byty.
Jozef Tvardzík sme.sk

Späť na výpis

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:40

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg