freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Predaj bytov majú v lete rozbehnúť zľavy

10.07.2011 Počet zobrazení: 1118


Developerské projekty začali pred prázdninami výrazne zľavovať.
 
Realitný biznis cez prázdniny pravidelne zaspáva, aj preto prichádzajú developerské projekty so zľavami. V snahe udržať si naplánované čísla predajcovia "podliezajú" cenníkové ceny aj o 20 percent. "V lete sa ľudia venujú dovolenkám, výletom a voľnému času. Riešenie bývania a kúpu nehnuteľnosti odsúvajú na neskôr, aj preto býva toto obdobie slabé," vysvetľuje dôvody letnej akcie Jana Rajnohová zo spoločnosti Otyk invest, ktorá stojí za bratislavským projektom Bytový dom  Panoráma.
 
Preklenutie "uhorky"
 
Kým jar a jeseň sú pre predajcov nehnuteľnosti  vrcholmi roka, v lete je situácia úplne opačná. "Počas leta sa byty  predávajú horšie, pretože buď je na dovolenke predávajúci alebo kupujúci," vysvetľuje okolnosti Michal Ružek, konateľ RK Mitan SK. Developerské projekty však majú vytýčené čísla, ktoré by mali dosiahnuť aj počas prázdnin. "Na predajcov môže byť z tohto dôvodu vyvíjaný väčší tlak, aby šli s cenami dole, prípadne aby prilákali potenciálnych záujemcov o byty  špeciálnymi akciami," konštatuje Veronika Komorníková, riaditeľka realitného portálu trh.sk.
 
Aj preto sa v týchto dňoch objavujú akcie. "Naša letná zľava sa pohybuje v rozmedzí osem až 15 percent," prezrádza Anita Brunovská zo spoločnosti GTC Real Estate Management, ktorá developuje projekt Vinohradis v Bratislave. Podľa jej slov klient kupujúci byt  počas leta ušetrí v jednom balíčku až 20-tisíc eur.
Tomáš Vašuta 
 
 
 

Späť na výpis

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg