freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Orco: Realitný trh ožil

28.10.2011 Počet zobrazení: 1291


Developer to hodnotí na základe svojho jediného luxusného projektu
 
Záujem Slovákov o kúpu bývania opäť ožíva, ročne sa predá o tretinu viac bytov než pred dvoma rokmi. Prednosť majú mať menšie a dokončené projekty v dobrej lokalite s kvalitnými materiálmi a súkromím. Developerská spoločnosť Orco Property Group takto hodnotí tunajší realitný trh na základe svojho projektu Parkville na bratislavskej Kolibe.
 
Tu mal predaj medziročne stúpnuť až o polovicu, čím projekt dosiahol obsadenosť na úrovni takmer 70 %. Koncom vlaňajška pritom developer hovoril o vypredaní 60 percent objemu z celkovo 92 bytov. Desaťpercentný rozdiel za rok predaja tak značí približne deväť predaných bytov.
 
Majiteľmi sú podľa zástupcu developera, Ogi Jakšić, prevažne Slováci. Zhruba polovica klientov využíva pri kúpe úvery na bývanie, druhá polovica prichádza s hotovosťou. Podľa informácií z jari tohto roka ostávajú voľné už len byty s výmerami okolo 100 m2 a cenovkou 300-tisíc eur.
 
Parkville je posledný slovenský projekt developera, ktorý sa dostal do problémov so splácaním úverov. Na tunajšom trhu už nemá ďalšie plány, zatiaľ mu však patrí obchodný dom Dunaj na bratislavskom Námestí SNP a kancelárska budova na Poštovej. City Gate na Gorkého napokon firma nedostavala a na pivovar Stein si financujúca Všeobecná úverová banka uplatnila záložné právo.
etrend.sk


Späť na výpis

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg