freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Odvody z prenájmu sa budú platiť len rok

16.02.2011 Počet zobrazení: 1043



 

Zdravotné odvody z prenájmu nehnuteľností sa od nového roka platiť nebudú.

Len niečo vyše mesiaca platná povinnosť dostala "stopku" od svojho vlastného autora - ministerstva financií. Ide o jednu z viacerých zmien, ktoré má priniesť pripravovaná daňovo-odvodová reforma. "Uvedomujeme si, že to nie je systémové riešenie," reagoval na zmenu postoja hovorca rezortu Martin Jaroš.

 

Povinnosť platiť zdravotné odvody z prenájmu bolo jedno z ozdravných opatrení v rámci tohtoročného štátneho rozpočtu. Napriek tomu ministerstvo financií predpokladalo, že z neho nezíska v tomto roku ani cent, no dokonca ho bude stáť 3,8 milióna eur. Na jeho zrušení by sme tak mali prerobiť. Koaliční partneri to však vítajú. Niektorí boli proti už pred samotným schvaľovaním štátneho rozpočtu. "Nakoniec sme to schválili pod tlakom nutnosti schváliť štátny rozpočet. Otvorene sme to však kritizovali," povedal Anton Marcinčin z KDH. Podobne reagoval aj podpredseda Mosta-Híd Ivan Švejna.

 

Ekonóm Slovenskej akadémie vied Vladimír Baláž považuje takéto správanie za nešťastné. "Vnímam to ako nie celkom koncepčnú politiku zo strany vlády." Podľa neho je to však pre ľudí, ktorí prenajímajú, dobrá správa. Podľa analytika INESS Juraja Karpiša by sa malo zároveň zrušiť aj odvodové zaťaženie dividend. S tým však už rezort financií nepočíta. "To zostane, pretože sa takto často obchádzala povinnosť odvody platiť," dodal Jaroš.

 

[Zdroj: hnonline.sk; 10/02/2011; Filip Obradovič ]


Späť na výpis

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:34

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie svojho dlhu alebo splatenie účtov alebo začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg