freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Najtransparentnejšie mesto

16.05.2011 Počet zobrazení: 1281


 

Ocenenie je jedným z najprestížnejších ocenení na svete. Mesto Martin ako prvé na Slovensku, zaviedlo v spolupráci s Transparency International balík protikorupčných opatrení."
 
Emília Sičáková-Beblavá, Transparency International Slovensko: "Pozreli sme sa na to, kde sú miesta, ktoré vytvárajú priestor pre korupčné správanie tak, aby bolo mesto pod väčšou kontrolou."
 
Zuzana Hanzelová, redaktorka TA3: "Súčasťou projektu Transparentné mesto bol audit. Ten určil 17 kľúčových oblastí, ktoré treba zlepšiť."
 
Andrej Hrnčiar, primátor Martina (nezávislý): "Či už je to prideľovanie bytov, prenájom a predaj nehnuteľnosti a etický kódex zamestnancov Mestského úradu, etický kódex volených predstaviteľov."
 
Zuzana Hanzelová, redaktorka TA3: "Vďaka projektu sa zvýšil záujem investorov, keďže im garantuje, že pri potrebnej administratíve im nehrozí korupcia a netransparentnosť."
 
Emília Sičáková-Beblavá, Transparency International Slovensko: "Vedia, že sú tam nastavené nejaké pravidlá. Je tu vysoká pravdepodobnosť, že sa budú aj dodržiavať. Vytvára to menší priestor pre korupčné manévrovanie."
 
Zuzana Hanzelová, redaktorka TA3: "Obyvatelia mesta Martin môžu už niekoľko rokov kontrolovať samosprávu aj vďaka webovej stránke. Na tej nájdu všetky zmluvy, faktúry a výberové konania. Vďaka elektronickým aukciám sa darí znížiť množstvo nevýhodných zmlúv z minulosti."
 
Andrej Hrnčiar, primátor Martina (nezávislý): "Iba tri firmy robili akcie a mali profit z mesta. Zrazu máme v databáze elektronických aukcií viac ako 30 firiem, ktoré sa zúčastňujú."
 
Zuzana Hanzelová, redaktorka TA3: "Projekt Transparentné mesto funguje v Martine zatiaľ tri roky. Už teraz však samospráve ušetril len pri verejnom obstarávaní viac ako 300 tisíc eur."

 


Späť na výpis

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg