freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Dane za prenájom nehnuteľnosti naposledy po starom

21.03.2011 Počet zobrazení: 1150


Daňovníci, ktorí vlani prenajímali nehnuteľnosti, si môžu pri priznávaní tohto príjmu ešte poslednýkrát odrátať vyššiu nezdaniteľnú čiastku.

 
Príjmy z prenájmu za rok 2010 sú totiž od dane oslobodené do výšky 6-násobku životného minima, teda 925,95 eura. Po novom však budú tieto príjmy oslobodené už iba do sumy 500 eur.
 
Mikloš trvá na zvýšení odvodov pre živnostníkov
 
"Pri vypĺňaní daňového priznania uvádzajú daňovníci príjmy z prenájmu už po odpočítaní sumy 925,95 eura. Okrem nezdaniteľnej časti si môžu fyzické osoby odrátať z týchto príjmov aj výdavky, ktoré na danú nehnuteľnosť majú."
 
"Odrátiť si ich môžu dvoma formami. Buď formou paušálnych výdavkov, alebo si odrátajú skutočné náklady," ozrejmila Miroslava Brnová zo Sekcie daňovej a colnej Ministerstva financií SR.
 
Platí však, že daňovník si nemôže odrátať výdavky v plnej výške, ale pomerom, a to bez ohľadu na to, či ide o skutočné náklady, alebo o paušálne.
 
Živnostníci sa cítia oproti zamestnancom znevýhodnení
 
Prenajímateľ vyráta, o koľko percent sa mu po odrátaní nezdaniteľnej časti znížili príjmy a následne o rovnaké percento zníži aj výdavky.
 
Medzi skutočné výdavky, ktoré si môžu prenajímatelia uplatniť, patria napríklad poplatky za energie, za opravy, koncesionárske poplatky a podobne. V tomto prípade ich však daňovník musí vedieť pri prípadnej daňovej kontrole dokladovať.
Príjmy z prenájmu za rok 2010 sú totiž od dane oslobodené do výšky 6-násobku životného minima
 
TASR 

Späť na výpis

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:32

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie svojho dlhu alebo splatenie účtov alebo začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg