freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Ceny nehnuteľností sú už pod úrovňou roka 2007

05.08.2012 Počet zobrazení: 1531


 Priemerná cena metra štvorcového (m2) nehnuteľností na bývanie na Slovensku v 2. štvrťroku tohto roka dosiahla 1227 eur, čo v porovnaní s 1. kvartálom predstavuje zníženie o 8 eur alebo 0,6 %.

 

Medziročne bola ich priemerná hodnota nižšia o 2,3 %. Vyplýva to z výpočtov Národnej banky Slovenska (NBS) na základe údajov Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska (NARKS).

 
Priemerné ceny domov a bytov sa mierne znižujú už dlhšie a aktuálne sú tak podľa centrálnej banky tesne pod úrovňou priemerných cien v roku 2007.
 
"Pokračujúce znižovanie priemerných cien nehnuteľností na bývanie je signálom stagnácie slovenského trhu s bývaním. V dôsledku neistoty v eurozóne stále chýbajú také stimuly, ktoré by prispeli k oživeniu dopytu po bývaní.
 
Preto sa vo vývoji slovenského trhu s bývaním v najbližších mesiacoch neočakávajú žiadne zásadnejšie zmeny," zhodnotilo dnes zverejnenú štatistiku oddelenie makroekonomických analýz odboru menovej politiky NBS.
 
Priemerná cena bytov sa v 2. štvrťroku oproti predchádzajúcemu kvartálu znížila o 15 eur/m2 na hodnotu 1290 eur za m2, čo znamenalo medzištvrťročný pokles o 1,2 % a medziročný o 2,0 %.
 
Priemerná cena domov sa naopak zvýšila o 9 eur/m2 na 1099 eur za m2, čo v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom znamenalo rýchlejší medzištvrťročný rast o 0,8 %. Medziročne išlo stále o pokles cien, ktorý sa však spomalil na 1,5 %.
 
K zníženiu priemerných cien došlo podľa centrálnej banky v podstate pri všetkých typoch bytov. Netradične najviac sa pritom znížili priemerné ceny jednoizbových bytov, a to o 38 eur/m2, teda o 2,6 % medzikvartálne a 1,3 % medziročne. "Zníženie cien jednoizbových bytov môže súvisieť s korekciou výrazného rastu ich ponukových cien v predchádzajúcom štvrťroku o 25 eur/m2," domnieva sa NBS.
 
SME
 

Späť na výpis

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:40

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg