freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Ceny domov v Anglicku prvýkrát od roku 2009 klesli

17.08.2011 Počet zobrazení: 1158


Ceny domov, za ktoré ich ponúkajú na predaj ich majitelia, v auguste medziročne oslabili o 0,3 %. Oproti júlu sú nižšie o 2,1 %.

 
LONDÝN. Ceny obytných domov v Anglicku a Walese, za ktoré ich ponúkajú na predaj ich majitelia, v auguste prvýkrát od septembra 2009 medziročne klesli. Informoval o tom britský internetový portál Rightmove, ktorý sa venuje realitnému trhu.
 
Ceny domov ponúkaných na stránke Rightmove, cez ktorú sa uskutočňuje 90 % predajov prostredníctvom realitných agentov, sú tento mesiac o 0,3 % nižšie ako v auguste 2010. Priemerná cena je na úrovni 231 543 libier (GBP). Oproti júlu tohto roka sú ceny domov v Anglicku a Walese nižšie o 2,1 %.
 
Priemerné ceny domov, za ktoré ich na predaj ponúkajú ich majitelia, sú však podľa portálu Rightmove len o 4,1 % nižšie v porovnaní s ich vrcholom pred tým, ako sa v roku 2007 začala finančná kríza. Počet predávajúcich je však o 30 % menší. Nízke úrokové sadzby a relatívne stabilná zamestnanosť totiž znamenajú, že iba málo predávajúcich je nútených znížiť ceny na úroveň prijateľnú pre kupujúcich.
SITA
 

Späť na výpis

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg