freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Bytom čoraz viac konkurujú domy

05.03.2012 Počet zobrazení: 1443


 V posledných mesiacoch pribúdajú nové projekty v okolí Bratislavy aj po celom Slovensku.

  
Bratislava - V posledných mesiacoch sa s masovými projektmi rodinných domov roztrhlo vrece. K už tradičným lokalitám v okolí Bratislavy sa dostávajú k slovu aj menšie mestá. Na realitnej mape sa tak najnovšie objavujú projekty aj v Nitre, Liptovskom Mikuláši či Prešove.
 
"Koncom minulého a začiatkom tohto roku sme zaznamenali zvýšený záujem developerov stavať komplexy rodinných domov, a to nielen v okolí Trnavy, ale po celom Slovensku," 
 
Lacné materiály
 
Doteraz boli projekty obytných zón s rodinnými domami skôr doménou bratislavských satelitov. Bernolákovo, Čierna Voda či Most pri Bratislave dokázali cez rôzne realitné projekty prilákať stovky nových obyvateľov. Trend vytláčania projektov mimo alebo na okraj miest sa však posúva aj do ďalších kútov Slovenska.
 
"Badať zvýšený záujem o výstavbu rodinných domov developermi v Prešove a Košiciach. Je to dôsledok zníženia cien materiálov až o niekoľko desiatok percent," prezrádza Rastislav Štalmach z ARCHEUS reality center.
 
Podľa jeho slov svoje spôsobil aj nedostatok zákaziek stavebných spoločností, vďaka ktorým sa stavebné práce stali cenovo dostupnejšie. Aj preto pribúda nových projektov obytných zón. Najnovšie sa miesta pre desiatky nových rodinných domov kreslia v Nitre, Prešove či Liptovskom Mikuláši. "Ide hlavne o lokality na periférii mesta s dobrou dostupnosťou a infraštruktúrou. O exkluzívne lokality majú záujem hlavne individuálni stavebníci," vysvetľuje Jozef Pikulík, 
 
Byty aj tak víťazia
 
Pri porovnaní cien bytov a domov často záleží na lokalite aj stave konkrétnej nehnuteľnosti. "Stačí, ak je dom postavený o jednu ulicu bližšie k centru a má väčší pozemok a cena sa líši aj o niekoľko desiatok tisíc eur," vypočítava Štalmach. Oproti minulým rokom sa pri domoch výrazné cenové výkyvy nezaznamenali. "V našej lokalite sa častejšie predávajú rodinné domy staršie ako 50 rokov v priemere za 50-tisíc eur," prezrádza Katarína Halabrínová
 
V cenníkoch sú domy aj o tretinu drahšie ako byty, ak však sumu rozkúskujeme, je situácia iná. "Keby sme prepočítali sumu na štvorcový meter, logicky vychádza cena domu na tento údaj nižšia ako ceny bytu, za predpokladu, že počítame s menším pozemkom," V ďalších rokoch by mali stúpať hlavne rekonštrukcie. "Je predpoklad, že príde aj k veľkým rekonštrukciám starých domov po rodičoch a následnému sťahovaniu mladých ľudí," uzatvára Pikulík.
 
Ceny nehnuteľností*
 
Mesto Dom/byt
Banská Bystrica 459/1 020
Bratislava 1 613/1 745
Košice 931/1 105
Nitra 637/995
Prešov 608/891
Trenčín 686/939
Trnava 689/1 106
Žilina 632/961
 
* Ceny sú uvádzané v eurách za m2, zdroj: Trh.sk
  
autor: Tomáš Vašuta  

Späť na výpis

Pán Jackson Mike [weatbeatriceloanfirm000@gmail.] 15.12.2018 05:16

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Ja som pán Jackson Mike, právny veriteľ, ktorý poskytol pôžičku veľmi vážnemu ľuďu, ktorý potrebuje finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver na vymazanie účtov? Ak potrebujete pomoc rýchlo na úver? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne komprimovaný? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Finančné nedostatky a potrebujete kapitál na investovanie, faktúry, získavanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom spoločnosti jacksonmikeloancompany111@gmail.com za primeranú ponuku nezabezpečených nízkych úrokových sadzieb vo výške 3% z maximálnej výšky záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanosť: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadované množstvo: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) získať kredit: ===

Kontaktujte nás priamo: jacksonmikeloancompany111@gmail.com

S pozdravom,
Je vianočná ponuka k dispozícii teraz?
Pán Jackson Mike

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg