freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Ako na to, aby ste v priznaní nespravili chybu

02.04.2012 Počet zobrazení: 1316


 

Zdaňujete iba príjmy, ktoré nie sú oslobodené, najprv od nich odpočítate výdavky.
 
Daňové priznanie za väčšinu ľudí spraví zamestnávateľ. Ak ho o to včas požiadajú a donesú všetky potrebné potvrdenia, s daňami si viac nemusia robiť starosti. Takisto väčšie firmy či živnostníci majú na účtovníctvo a dane svojho špecialistu.
Je však množstvo zamestnancov či menších živnostníkov, ktorí si s daňami budú musieť poradiť po prvý raz.
 
Problémové sú príjmy zo zahraničia a prenájom
 
"Mnoho ľudí si neuvedomuje, že musia podať daňové priznanie za príjmy dosiahnuté kdekoľvek, aj keď už boli zdanené," upozorňuje Dana Tonkovičová zo spoločnosti Lucra team. Ide o dochádzajúce čašníčky do prihraničných oblastí s Rakúskom alebo o aupairky kdekoľvek na svete.
Kto mal v roku 2011 príjem vyšší ako 1779,65 eura a je slovenským rezidentom, má povinnosť podať daňové priznanie, pri výpočte uplatní metódu vyňatia alebo zápočtu. Problematické bývajú tiež príjmy z prenájmu. Najprv príjmy roztrieďte. Postup pri počítaní daní je pre všetkých rovnaký. Najprv si treba ujasniť, aké príjmy ste mali a pohľadať k nim všetky potrebné potvrdenia. Zdaňovať sa budú podľa toho, o aké príjmy ide a v akej výške ste ich dosiahli.
Potom treba zistiť, či príjem, ktorý ste vlani mali, nie je od zdanenia oslobodený (napríklad predaj chaty po viac ako piatich rokoch vlastníctva), alebo nie je oslobodená aspoň jeho časť (napríklad prenájom bytu). Až zvyšné príjmy treba zahrnúť do daňového priznania a k niektorým uplatniť výdavky.
Pri výdavkoch v skutočnej výške treba viesť evidenciu. Ľudia, ktorí sa tým nechcú trápiť, si môžu výdavky uplatniť paušálne. Paušálne výdavky sú možné vo výške 40 percent, pri príležitostnej poľnohospodárskej výrobe len vo výške 25 percent.
 
Čo sa dá ešte odrátať
 
Keď zo všetkých druhov príjmov vypočítate daňové základy a spočítate ich, môžete si odpočítať nezdaniteľnú časť na daňovníka, na manželku, ktorá je doma s dieťaťom, alebo na nezamestnaného manžela, ak spĺňate podmienky.
Pri vyšších príjmoch však odpočty nie sú možné. Z výslednej sumy vypočítate daň (19 percent). Od nej si ešte môžete odrátať daňový bonus na každé dieťa (takisto po splnení podmienok). Odpočet na dieťa môže uplatniť len jeden z rodičov.
Po zohľadnení zrazených preddavkov vám buď vyjde povinnosť zaplatiť daň, alebo budete mať daňový preplatok a peniaze vám vrátia.

 

 

 [Košický Korzár]

 


Späť na výpis

Pán Jackson Mike [weatbeatriceloanfirm000@gmail.] 15.12.2018 05:18

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Ja som pán Jackson Mike, právny veriteľ, ktorý poskytol pôžičku veľmi vážnemu ľuďu, ktorý potrebuje finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver na vymazanie účtov? Ak potrebujete pomoc rýchlo na úver? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne komprimovaný? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Finančné nedostatky a potrebujete kapitál na investovanie, faktúry, získavanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom spoločnosti jacksonmikeloancompany111@gmail.com za primeranú ponuku nezabezpečených nízkych úrokových sadzieb vo výške 3% z maximálnej výšky záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanosť: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadované množstvo: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) získať kredit: ===

Kontaktujte nás priamo: jacksonmikeloancompany111@gmail.com

S pozdravom,
Je vianočná ponuka k dispozícii teraz?
Pán Jackson Mike

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg