freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Realitný maklér - nadávka či povolanie?

25.06.2014 Počet zobrazení: 2458


Za to, že pojem realitný maklér je nie  je veľmi obľúbený, môžu takzvaní ,,realitní šmejdi" ako ich my voláme. Ešte stále si totiž myslia, že byť realitným maklérom je veľmi jednoduché, a že mu na to stačí obývačka, pripojenie na internet a mobil. Voil? a je z neho realiťák... rozhodí zopár inzerátov do súkromnej inzercie (ktorá je samozrejme zadarmo) a je to ... úžasne jednoduché, však?

 

Takto pracujú stále ľudia, ktorí sa tejto činnosti venujú iba preto, lebo si nenašli inú prácu... a mnoho takzvaných sieťových realitiek tento trend veselo podporuje tým že takýchto ,,realitných šmejdov" majú za maklérov. My chceme v kancelárii len ľudí, ktorí týmto neľahkým biznisom žijú a robia ho na 100%. Nie na 50% ani na 30% a nie vo svojom voľnom čase, ale na 100% a full time. Nedá sa pracovať v práci od 8-16,30 predávať langoše a potom robiť makléra... aj keď si to mnohí myslia.

 

Osobná návšteva makléra na posúdenie stavu nehnuteľnosti?

 

Ak vám maklér navrhne, aby ste mu poslali fotogra?e a popis bytu, POZOR, pravdepodobne ste narazili na amatéra. Profesionálny maklér by si toto nikdy voči klientovi nedovolil. Normálna realitná kancelária si váži svojich klientov a má k nim individuálny prístup!

 

Celkový dojem (oblečenie, dochvíľnosť) nedôveryhodný?

 

Dress-code makléra je košeľa, nohavice, slušné topánky. V prípade dám blúzka, nohavice - sukňa, krásne topánky ! Ak príde maklér v krátkych nohaviciach, tričku a šľapkách ... ako si vás asi váži ?

 

Amatéri (nepoznajú trh ceny, nedajú fundovanú odpoveď?

 

Maklér musí byť na obhliadku nehnuteľnosti dostatočne pripravený. Musí poznať lokálny trh, mať informácie o reálnej predajnej cene (nie cenách ponukových, ale realizačných). Ak vám maklér tvrdí, že nehnuteľnosť predá za cenu, ktorá je bežná na internete, pravdepodobne vás zavádza. Keby boli nehnuteľnosti predajné za tieto ceny, neboli by tam, boli by predané.

 

Práca realitného makléra je ako každá iná, akurát s tým, že my nemáme pracovný čas od - do. Pracujeme aj vtedy, keď väčšina z vás sa hrá so svojimi deťmi, píše úlohy, oddychuje alebo ide s manželkou na kávu. Pracujeme aj po 17. hodine, niekedy sú obhliadky aj po 20. hod., v soboty, nedele, sviatky, skrátka vtedy, keď nás vy - klienti potrebujete.

 

Pracujeme a ideme do toho s tým, že niektorí klienti nám potvrdia obhliadku a neprídu... a ani sa už nikdy neozvú ....že niektorí klienti po obhliadke "akože odídu" a potom sami zazvonia predávajúcim.... aby rea-litku obišli... áno, aj toto je naša práca, naše sklamania, náš biznis... Napriek všetkým faktom my túto prácu milujeme. Máme radi ten pocit, keď ľuďom pomôžeme, keď na konci obchodu sú všetci spokojní a ďakujú nám.

 

Pozor na maklérov s príliš veľkou ponukou nehnuteľností

 

Na prvý pohľad si poviete: "Hmmm, šikovný, tento to asi vie, keď má v ponuke 100 nehnuteľností. Musí byť dobrý. Toho oslovím. Nech mi predá aj tú moju". Treba si však uvedomiť, že takýto maklér je skôr neefektívny a nedôsledný. Veď čím je jeho ponuka širšia, tým menej sa bude venovať tej vašej. Logické…. Veď nie je predsa fyzicky možné, aby jeden maklér obslúžil stovku ponúk.

 

Ak má maklér poskytnúť klientovi kvalitné služby je to nereálne. Princíp takého makléra je asi taký, že čím viac nehnuteľností bude ponúkať, tým bude vyššia pravdepodobnosť, že nejakú zo svojej ponuky predá. Taktiež logické. Neviem ako vám, ale nám ide skôr o kvalitu ako o kvantitu. Dobrý realitný maklér si viac dáva záležať na kvalite práce, ktorú robí na každej jednej nehnuteľnosti, ktorú má v portfóliu.

 

5 rád ako si vybrať realitného makléra

 

1. Pri výbere realitného makléra je dobré ak ho navštívite v kancelárii. Zistíte tak, či sídlo jeho činnosti nieje len fiktívne. Ak nemá oficiálnu prevádzku, je neseriózny.

 

2. Skontrolujte si jeho oprávnenie podnikať na stránkach obchodného registra www.orsr.sk alebo živnosťenského registra www.zrsr.sk. Gatanciou odbornosti je aj členstvo v Národnej Asociácii Realitných Kancelárii Slovenska www.narsk. sk

 

3. Realitný maklér musí byť schopný odpovedať na otázky o prevode nehnuteľnosti a musí poznať doklady, ktoré sa predkladajú na kataster. Ak máte pocit, že na vaše otázky nevie odpovedať a neponúkne vám svojho právneho zástupcu, ktorý vám postup vysvetlí – vymente ho!

 

4. Profesionálny maklér by vám mal v rámci svojich služieb zabezpečiť kompletný právny servis, mal by vedieť zabezpečiť znalecký posudok a ovládať postupy predaja prostredníctvom hypo úveru.

 

5. Realitný maklér by vás mal odbremeniť od behania po úradoch a vačšinu dokumentov zaobstarať osobne. Kvalitné realitné kancelárie v rámci svojich provízií platia aj notárske poplatky a základný správny poplatok na katastri.

Autor: Adrián Kapustík


Späť na výpis

Diana Pudinková 15.06.2016 18:24

Reagovať na príspevok

Realitný maklér berie veľké peniaze. Možno aj preto je to povolanie také obľúbené a ako si môžete všimnúť tu http://www.topreality.sk/realitne-kancelarie/ realitných kancelárií je veľmi veľa, ba by som mohla povedať, že až priveľa. Avšak asi ich stále nie je dosť, keďže počty stále rastú a makléri sa nabaľujú. Preto sa človek často pýta, či to nie je náhodou nadávka, tak isto ako aj slovo politik. No čo s tým človek narobí, asi už nič. Označované je to ako povolanie a brané by to takto malo byť taktiež.

Renaud [renaudbak@gmail.com] 14.09.2016 11:17

Reagovať na príspevok

Potrebujete pôžičku, úver alebo hypotéku? Pretože tie sú odmietnuté bankami, tie sú v zlom stave alebo vo vážnych finančných viažu. Buď budete potrebovať financovanie, peniaze vytvoriť alebo začať podnikať.
Tu je perfektným riešením pre vás. My vám môže poskytnúť akýkoľvek druh úveru s priaznivým úrokovej sadzby. Všetci vrátane zahraničných rezidentov (obzvlášť opatrovateľka, obchodník, podnikateľov ...) môžu mať nárok na naše úvery, pôžičky, hypotéky či iné.
Prosím kontaktujte nás požiadať o váš úver.
E-mail: renaudbak@gmail.com

Renaud [renaudbak@gmail.com] 14.09.2016 11:17

Reagovať na príspevok

Potrebujete pôžičku, úver alebo hypotéku? Pretože tie sú odmietnuté bankami, tie sú v zlom stave alebo vo vážnych finančných viažu. Buď budete potrebovať financovanie, peniaze vytvoriť alebo začať podnikať.
Tu je perfektným riešením pre vás. My vám môže poskytnúť akýkoľvek druh úveru s priaznivým úrokovej sadzby. Všetci vrátane zahraničných rezidentov (obzvlášť opatrovateľka, obchodník, podnikateľov ...) môžu mať nárok na naše úvery, pôžičky, hypotéky či iné.
Prosím kontaktujte nás požiadať o váš úver.
E-mail: renaudbak@gmail.com

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:35

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Susan Benson 02.03.2019 06:24

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, dámy a páni, Ste naliehavo potrebný podnikový úver, osobný úver alebo hypotekárny úver? Ak áno, odporučím kontaktovať Sunshine Financial Group prostredníctvom tejto e-mailovej adresy (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), aby ste získali úver

Sunshine Financial Group je komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vám pomôže zlepšiť dlhodobý finančný úspech. Naše prispôsobené programy sú navrhnuté tak, aby pomáhali pestovať, chrániť a šetriť vaše bohatstvo poskytovaním personalizovaných služieb a odborných znalostí.

Ak sa vám zdá, že je tak ťažké získať vlastné pôžičky od miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií, nemusíte sa starať viac, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelili finančným ťažkostiam na celom svete. Keď žiadate so SFGI, žiadate s dôveryhodnou spoločnosťou, ktorá sa stará o vaše finančné potreby. Budete sa postarať o celý proces.

KĽÚČOVÉ VÝHODY;

- Použiť kedykoľvek a kdekoľvek.
- Prijímať hotovosť za menej ako 24 hodín
- požičať od 1000 EUR do 30 miliónov EUR
- Žiadne skryté poplatky.
- nízka úroková sadzba vo výške 3%
- Získate možnosť výberu dátumu splácania, a to týždenne, mesačne alebo ročne po dobu trvania 1-30 rokov.
- Ponúkame tak zabezpečené, ako aj nezabezpečené úvery

Ak potrebujete naliehavú pôžičku do 24 hodín, prosíme, napíšte na e-mail nižšie pre viac informácií

E-mail: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

S pozdravom
Susan Benson

Pani Weat Beatrice [weatbeatriceloanfirm000@gmail.] 12.03.2020 23:11

Reagovať na príspevok

Poskytujeme pôžičku súkromnej spoločnosti a jednotlivcom. Nižšie nájdete niekoľko dôležitých informácií o pôžičke, ktorú ponúkame. Pri získavaní pôžičky od našej spoločnosti sú potrebné informácie, ktoré vám musíme odovzdať, aby sme mohli pokračovať v procese podania žiadosti. ÚROKOVÁ SADZBA: V poskytnutej pôžičke účtujeme 3% úrokovú sadzbu. POSKYTNUTÁ SUMA: Poskytujeme minimálnu sumu 1 000,00 až maximálne 100 000 000,00 POTREBNÉ INFORMÁCIE: Pokiaľ ide o potrebné informácie, budete musieť vyplniť žiadosť, ktorá obsahuje vaše osobné údaje a tiež informácie o pôžičke, čo nám pomôže poskytnúť vám úplnú dokumentáciu o úverových podmienkach a zmluvnej zmluve, ktorú by ste podľa očakávania mali podpísať a poslať späť spoločnosti na schválenie, ak sú splnené. Pošlite nám e-mail: (weatbeatriceloanfirm000@gmail.com)

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:31

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

MAY KIRK [makrik0023@hotmail.com] 06.04.2020 15:44

Reagovať na príspevok

Vďaka Dr ADELEKE pre podanie môj manžel sa mi! Som veľmi rád, že som nikdy neverím, že budem s mojím manželom znova. Môj priateľ mi povedal o Dr ADELEKE, takže som sa rozhodol skúsiť to a funguje to pred 48 hodín môj manžel mi volal a bol prosí ma odpustiť mu to bolo ako sen ku mne. Kontaktujte ho na Call/WhatsApp + 27740386124 alebo E-mail: aoba5019@gmail.com a ďakujem mi neskôr.

loan Offer [sumitihomelend@gmail.com] 13.02.2024 10:11

Reagovať na príspevok

Do you need a loan? we offer all types of loans, and our offer is fast, safe and very reliable. profit from 2000 euros to 5 million. contact us now to get a loan at a good rate2%. Kindly contact us for more information on how to get started: no matter your location sumitihomelend@gmail.com (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian Sumiti

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg