freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Realita na trhu realít

10.04.2013 Počet zobrazení: 2016


Je to nákup, ktorý väčšina ľudí urobí len raz, maximálne dvakrát za život, ale dlhé roky si na to spomenie každý mesiac. Nákup bytu alebo domu je takmer vždy spojený s hypotékou na niekoľko rokov. S hosťom, ktorého určite spoznáte teraz zistíme aká je realita na trhu realít a či sa teraz v krízových časoch oplatí kupovať a predávať. Dobrý deň."

 

Ivan Janda, moderátor: " Dobrý deň, Martin Čapo, realitný maklér, určite vás každý pozná z našej televíznej obrazovky. Tak poďme rovno na to, aká je aktuálna situácia, lebo všade počúvame, že hypotéky sú fajn, na najlepších číslach, nezamestnanosť zúfala, na najhorších číslach."

 

Martin Čapo, maklér: "Áno. No jedno je taký krátkodobý impulz a druhé je taký dlhodobý impulz, jedno pozitívne, druhé negatívne a čo treba povedať, že ja si myslím, že aj jedno, aj druhé viac-menej sa vykompenzováva na takú tú stabilnú úroveň. Boli tu nejaké správy, ktoré hovorili o tom, že zažívame taký nový boom, proste nanovo sa proste naštartoval ten trh a je pravdou, že ten trh bol pomerne aktívny a dosť dlhú dobu a tie úrokové sadzby tomu napomohli a tá nezamestnanosť alebo tie čísla negatívne čo sa nezamestnanosti týka sú takým dlhodobejším javom, takže oni tak z toho stredno alebo krátkodobého pohľadu zásadne trh neovplyvnili."

 

Ivan Janda, moderátor: " Ja sa zastavím najprv pri tých hypotékach. Naozaj sú na najlepších číslach, čiže človek ak uvažuje o kúpe nehnuteľnosti, mal by teraz obehať banky a zistiť aké dostane percentá?"

 

Martin Čapo, maklér: "Určite áno, tie hypotekárne úvery sú jednoznačne jedným z impulzov, ktorý potlačil ten trh, lebo keď sa pozrieme na to, že vlastne mali sme pád vlády v 2011.-tom na konci, do mája dá sa povedať 2012 tu ten trh zastal a potom."

 

Ivan Janda, moderátor: " Ja vás preruším. Naozaj aj v takej krajine ako je Slovensko s realitným trhom zahýbe niečo také ako pád vlády?"

 

Martin Čapo, maklér: "No jednoznačne. Jednoznačne."

 

Ivan Janda, moderátor: " Podľa mňa my Slováci sme zvyknutí na všetko a politika nás vôbec nezaujíma. To si neviem predstaviť."

 

Martin Čapo, maklér: "Nie, nie, nie, toto je veľmi vážny signál. Ako proste ten nákup je, vlastne ho tlačia dve veci, prvá taká tá demografická potreba, že proste oženil som sa, mám dieťa a tak ďalej a to sa politiky veľmi netýka, ale potom sú to správy na trhu a pád vlády je veľmi negatívna správa, od ktorej sa odvíjajú potom rôzne také aj ekonomické špekulácie a sentiment."

 

Ivan Janda, moderátor: " Čiže tie banky začnú špekulovať ako bude vlastne za tej novej vlády, upravujú sa tie percentá, alebo?"

 

Martin Čapo, maklér: "Ani nie tak, ten finálny kupujúci viac-menej zvažuje, že aká istota alebo neistota ho čaká v budúcnosti."

 

Ivan Janda, moderátor: " To čo sme hovorili je veľké negatívum, je nezamestnanosť. Do akej miery má ísť človek, ktorý nemá istotu príjmu do hypotéky, alebo vôbec do nákupu bytu?"

 

Martin Čapo, maklér: "No toto je ináč správny pohľad na tú celú vec či už čo sa týka toho, že ten trh rastie alebo klesá, aj keď teraz treba povedať, že máme proste stabilnú úroveň, žiadny nejaký zásadný rast, ani žiadny zásadný pokles a je to práve tá osobná stabilita, proste tak finančná, že povedzme mám stabilný príjem zo zamestnania, alebo mám stabilné podnikanie, ale takisto aj potom taká z pohľadu životného cyklu, že už viem kde chcem žiť, s kým chcem žiť a tak."

 

Ivan Janda, moderátor: " Ako banky reagujú povedzme na to, ak príde nezamestnaný, alebo človek, ktorý pracuje v takej oblasti, ktorá nie je veľmi istá v týchto časoch? Na jednej strane hovoríme výborné čísla, na druhej strane si asi oklepnú, alebo sme v situácii, že každý dostane tú hypotéku?"

 

Martin Čapo, maklér: "Áno. Nie, to sú dve stránky tej istej mince. Banky na jednej strane poskytujú úvery za veľmi výhodných úrokových sadzieb, na druhej strane tá prístupnosť toho úveru stále zostáva pomerne prísna, to znamená, že asi ako banka prehodnotím či ten človek je, alebo nie je schopný splácať. A keď som nezamestnaný, tak v takom prípade pravdepodobnosť, že ja ten úver dostanem, je nízka alebo nulová."

 

Ivan Janda, moderátor: " My sme si už pozerali nejaké obrázky z bývania, kam sa chodíte pozerať na reality. Ktoré sa teda dobre predávajú, predávajú sa domy, alebo byty, dvojizbové, trojizbové, štvorizbové, garsónky, čo proste letí?"

 

Martin Čapo, maklér: "Predávajú sa dobre všetky nehnuteľnosti, ktoré sú realisticky ocenené ich majiteľmi alebo po tom sprostredkovaní realitnými maklérmi a tie sezóny sú také rôzne. Teraz máme veľmi dlhú zimu, to znamená čo sa týka rodinných domov a tie sa veľmi nepredávali a čakáme, ako dnes máme taký veľmi slnečný deň, tak sa už môžeme všetci tešiť, že začne sezóna rodinných domov."

 

Ivan Janda, moderátor: " Vláda je pevná a svieti slnko, takže rodinné domy."

 

Martin Čapo, maklér: "Áno, samé pozitívne správy."

 

Ivan Janda, moderátor: " Dvojizbové byty idú vtedy, keď padá vláda a je zamračené?"

 

Martin Čapo, maklér: "Nie, dvojizbové byty idú stále."

 

Ivan Janda, moderátor: " Ja sa práve na to chcem opýtať, lebo bolo obdobie keď v tých novostavbách boli len samé veľké metráže, krásne balkóny a teraz sledujem, že sa objavujú skôr také tie dvojizbovky."

 

Martin Čapo, maklér: "Bolo ešte medziobdobie, kedy práve napríklad štvorizbové byty ako segment chýbali, teraz je to skutočne pravdou, že tie dvojizbové byty opäť sa dostávajú do kurzu, to je opäť nejakým takým demografickým  posunom, že tu máme opäť skupiny, ktoré hľadajú ten dvojizbový byt a tie zrelé rodiny, ktoré už majú dve deti, ktoré potrebovali sa posunúť do štvorizbového bytu, už dá sa povedať, že asi naplnili svoju potrebu a teraz sú tu opäť iné skupiny, ktoré napĺňajú svoju potrebu."

 

Ivan Janda, moderátor: " Vždy ma zaujíma, sú dvaja mladí ľudia, ktorí plánujú rodinu, ale majú obmedzený príjem, pôjdu asi do dvojizbového bytu, ktorý im o chvíľu bude malý. Tam potom opäť sa predraží hypotéka, menenie, ako to je?"

 

Martin Čapo, maklér: "Nie, ako ja si myslím, že."

 

Ivan Janda, moderátor: " Čo by ste vy odporučili, ísť do väčšieho radšej?"

 

Martin Čapo, maklér: "Myslím si, že je veľmi dobre rozmýšľať nad tým tak perspektívne dlhodobejšie, asi z takého rámca nejakých siedmich rokov, ale pokiaľ jednoznačne chcem ísť do dvojizbového bytu a predpokladám, že v ňom tých 7 rokov vydržím, nie je to ešte stále zlou investíciou a samozrejme ako to robím na 3 roky, tak to môže byť trošku omyl a každopádne aj my sa blížime už k tomu, že budeme striedať svoje bývanie podstatne častejšie, tak ako americké domácnosti v priemere 7-krát za život, takže kúpiť si dvojizbový byt."

 

Ivan Janda, moderátor: " 7-krát za život, to je výborný klient pre realitného  makléra. Na Slovensku to asi nie je úplne realita, aby človek 7-krát kupoval."

 

Martin Čapo, maklér: "Nie, nie, nie, nie je to realitou, samozrejme potešíme sa takémuto klientovi, ale ono to podporuje vlastne všetko. Cestujeme za prácou, mení sa náš životný štýl, naše deti študujú niekde úplne inde a byť viazaný na jednu nehnuteľnosť, tak ako sme to kedysi historicky proste robievali, už nejde s dobou."

 

Ivan Janda, moderátor: " No len človek je viazaný aj tými hypotékami. Chcem sa opýtať na tohtoročnú perspektívu. Čakať ešte, budú ešte čísla v bankách tie hypotekárne lepšie, alebo už teraz kupovať?"

 

Martin Čapo, maklér: "Ja si myslím, že treba si uvedomovať, že nielen úroková sadzba, ktorú dostanem v banke je to, čo ovplyvňuje to, akým spôsobom spravím ten svoj nákup, či výhodne alebo nevýhodne, ale aj to, ako informovane prichádzam potom na ten trh. Čiže teraz možno povedať, že sme na trhu ako kupujúci v situácii, kedy máme za sebou dlhú zimu, môže to byť viacero vyčerpaných predávajúcich, ktorí veľmi radi sa so mnou ako s kupujúcim dohodnú, takže a čakať, odkladať to svoje nákupné rozhodnutie len kvôli tomu, že možnože budem mať o 0,3 % nižšiu úrokovú sadzbu zrovna nemusí byť tou správnou cestou."

 

Ivan Janda, moderátor: " Dobre. Vlastne ste poradili aj tým, čo chcú predávať, aby to rýchlo predali a radšej išli dole s cenou trošku? Dobre som to pochopil?"

 

Martin Čapo, maklér: "Aby sa dohodli. Tá najväčšia strata na trhu sa deje v momente, keď ponuka a dopyt sa nevedia dohodnúť."

 

Ivan Janda, moderátor: " Dobre. Ďakujeme. Neviem, nepochopil som, sme teda pozitívne naladení, alebo negatívne?"

 

Martin Čapo, maklér: "Ja si myslím, že pozitívne, pretože stabilná úroveň cien je to, čo by sme si všetci želali."

 

JOJ, 12:00; Noviny o 12:00; 08/04/2013; 

 


Späť na výpis

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:38

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Susan Benson 02.03.2019 06:28

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, dámy a páni, Ste naliehavo potrebný podnikový úver, osobný úver alebo hypotekárny úver? Ak áno, odporučím kontaktovať Sunshine Financial Group prostredníctvom tejto e-mailovej adresy (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), aby ste získali úver

Sunshine Financial Group je komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vám pomôže zlepšiť dlhodobý finančný úspech. Naše prispôsobené programy sú navrhnuté tak, aby pomáhali pestovať, chrániť a šetriť vaše bohatstvo poskytovaním personalizovaných služieb a odborných znalostí.

Ak sa vám zdá, že je tak ťažké získať vlastné pôžičky od miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií, nemusíte sa starať viac, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelili finančným ťažkostiam na celom svete. Keď žiadate so SFGI, žiadate s dôveryhodnou spoločnosťou, ktorá sa stará o vaše finančné potreby. Budete sa postarať o celý proces.

KĽÚČOVÉ VÝHODY;

- Použiť kedykoľvek a kdekoľvek.
- Prijímať hotovosť za menej ako 24 hodín
- požičať od 1000 EUR do 30 miliónov EUR
- Žiadne skryté poplatky.
- nízka úroková sadzba vo výške 3%
- Získate možnosť výberu dátumu splácania, a to týždenne, mesačne alebo ročne po dobu trvania 1-30 rokov.
- Ponúkame tak zabezpečené, ako aj nezabezpečené úvery

Ak potrebujete naliehavú pôžičku do 24 hodín, prosíme, napíšte na e-mail nižšie pre viac informácií

E-mail: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

S pozdravom
Susan Benson

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:34

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

MAY KIRK [makrik0023@hotmail.com] 06.04.2020 15:45

Reagovať na príspevok

Vďaka Dr ADELEKE pre podanie môj manžel sa mi! Som veľmi rád, že som nikdy neverím, že budem s mojím manželom znova. Môj priateľ mi povedal o Dr ADELEKE, takže som sa rozhodol skúsiť to a funguje to pred 48 hodín môj manžel mi volal a bol prosí ma odpustiť mu to bolo ako sen ku mne. Kontaktujte ho na Call/WhatsApp + 27740386124 alebo E-mail: aoba5019@gmail.com a ďakujem mi neskôr.

joshua benjamin [marylimpard@gmail.com] 19.01.2024 10:54

Reagovať na príspevok

Hľadali ste možnosti financovania kúpy nového domu, výstavby, úveru na nehnuteľnosť, refinancovania, konsolidácie dlhu, osobného alebo obchodného účelu? Vitajte v budúcnosti! S nami je financovanie jednoduché. Kontaktujte nás, pretože ponúkame naše finančné služby za nízku a dostupnú úrokovú sadzbu 3% na dlhodobú a krátkodobú pôžičku, so 100% garanciou úveru, záujemca by nás mal kontaktovať ohľadom ďalších postupov získavania úveru prostredníctvom: Josbuajonesloans@financier.com

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg