freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Poplatok za predčasné splatenie hypotéky

12.06.2013 Počet zobrazení: 3740


Viete koľko dnes platíte za predčasne splatenie hypotéky alebo jej časti?

 

Zuzana Eliášová, hovorkyňa, ČSOB Finančnej skupiny Fixovaná úroková sadzba Klienti majú od októbra 2010 možnosť bezplatne uhradiť mimoriadnu splátku hypotéky raz ročne až do výšky 20 percent zo zostatku istiny, minimálne vo výške 1 000 eur.

 

Rovnako majú možnosť uskutočniť bezplatne mimoriadnu splátku prostredníctvom mobilnej aplikácie ČSOB Smartbanking vo svojom smartfóne alebo tablete až do výšky 1,5 percenta zo zostávajúcej istiny. Inak je štandardný poplatok 5 percent z predčasnej mimoriadnej splátky. Variabilná úroková sadzba Banka v súčasnosti neposkytuje nové hypotéky s variabilnou úrokovou sadzbou.

 

Martin Šabo, bankový špecialista, OTP Banka Slovensko Fixovaná a variabilná úroková sadzba V prípade, že predčasná splátka je uskutočnená v období výročia fixácie alebo pri zmene úrokovej sadzby, si banka neúčtuje žiadny poplatok. Okrem toho je bez poplatku možné zrealizovať predčasnú splátku otp HYPO úveru (spotrebný úver na bývanie) a Hypotekárneho úveru 1-krát ročne maximálne 20 percent bilančného zostatku úveru podľa stavu k 1. januáru príslušného kalendárneho roka.

 

V ostatných prípadoch (pri fixovanej i variabilnej úrokovej sadzbe) má banka nárok na zúčtovanie poplatku vo výške 5 percent z predčasne splatenej istiny, minimálne 166 eur.

 

Naďa Urbanová, hovorkyňa, Poštová banka Fixovaná úroková sadzba V čase refixácie úrokovej sadzby a v čase zmeny úrokovej sadzby nie je účtovaný žiadny poplatok za predčasné splatenie. Banka zároveň umožňuje raz ročne uskutočniť bezplatne mimoriadnu splátku až do výšky 20 percent z nesplatenej istiny. V ostatných prípadoch je účtovaný poplatok 3 percentá z výšky nesplatenej istiny úveru. Variabilná úroková sadzba Poštová banka má v ponuke len fixovanú úrokovú sadzbu, a to na 1 rok, 3 roky alebo 5 rokov.

 

Marek Tomeš, špecialista na prieskumy trhu, Prima banka Slovensko Fixovaná úroková sadzba K dátumu refixácie hypotéky je predčasné splatenie hypotéky alebo mimoriadna splátka hypotéky bez poplatku. V termíne mimo refixácie je účtovaný poplatok 4 percentá z mimoriadnej splátky alebo zo zostatkovej istiny.

 

Variabilná úroková sadzba Momentálne poskytujeme hypotéky len s fixovanou úrokovou sadzbou. Klient tak môže na obdobie fixácie (spravidla niekoľko rokov) plánovať svoje výdavky bez rizika zmeny výšky úrokov a splátok. Väčšina našich klientov má fixovanú úrokovú sadzbu.

 

Ľubomíra Chmelová, PR manažérka a hovorkyňa, Sberbank Slovensko Fixovaná úroková sadzba Predčasné splatenie je bezplatné, ak ide o splatenie k dátumu obnovy fixácie úrokovej sadzby. Mimo tohto obdobia treba počítať s poplatkom vo výške 4 percentá zo zostávajúcej istiny. Predčasné splatenie spotrebného úveru je za poplatok 0,5 – 1 percento z nesplatenej istiny.

 

Variabilná úroková sadzba Ak ide o úver zabezpečený nehnuteľnosťou s variabilnou úrokovou sadzbou, pri ktorom nedošlo k zmene úrokovej sadzby za predchádzajúci kalendárny rok, klient je oprávnený jedenkrát ročne predčasne splatiť takýto hypotekárny úver alebo jeho časť bezplatne.

 

Marta Cesnaková, oddelenie komunikácie, Slovenská sporiteľňa Fixovaná úroková sadzba Predčasné splatenie úveru na bývanie s fixnou úrokovou sadzbou je v čase refixácie bez poplatku. Klienti, ktorí požiadali o úver po marci 2012, môžu uhradiť raz ročne mimoriadnu splátku do 10 percent zostatku úveru bez poplatku.

 

V ostatných prípadoch, ak klient žiada o predčasné splatenie mimo času refixácie, zaplatí poplatok 2 percentá z výšky mimoriadnej splátky krát počet rokov do skončenia doby fixácie. Maximálne však 10 percent z mimoriadnej splátky, pričom do počtu rokov sa započítava aj každý začatý rok. Variabilná úroková sadzba Pri úveroch na bývanie s variabilnou úrokovou sadzbou môže klient od 10. júna 2013 raz ročne splatiť úver alebo jeho časť bez poplatku, ak sa mu nemenila úrokové sadzba.

 

Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa, UniCredit Bank Slovakia Fixovaná úroková sadzba Ak klient má záujem predčasne splatiť úver na bývanie mimo termínu obnovy fixácie úrokovej sadzby, banka účtuje poplatok podľa aktuálneho cenníka vo výške 5 percent z predčasne splatenej sumy, minimálne 166 eur.

 

V zmysle aktuálne platnej legislatívy však môžu klienti predčasne splatiť hypotéku alebo jej časť i pri skončení fixácie úrokovej sadzby Variabilná úroková sadzba V súčasnosti tento typ úrokovej sadzby nemáme v ponuke. Z minulosti máme v portfóliu zhruba osem percent takýchto klientov.

 

Marína Smolková, hovorkyňa, Tatra banka Fixovaná úroková sadzba K ukončeniu lehoty fixácie úroku je predčasné splatenie celého úveru alebo jeho časti bez poplatku. Mimo tohto obdobia je poplatok vo výške 5 percent z predčasne splácanej istiny. Variabilná úroková sadzba Hypotekárne úvery s variabilnou sadzbou Tatra banka neposkytuje.

 

Alena Walterová, hovorkyňa, VÚB Fixovaná úroková sadzba Pre hypotekárne úvery je poplatok 4 percentá z predčasne splácanej sumy, minimálne 166 eur. V čase obnovy fixácie je predčasné splatenie časti alebo celého úveru bez poplatku. Pre úvery na bývanie zabezpečené nehnuteľnosťou (bezúčelová hypotéka do 10 rokov a Refinančná hypotéka) je poplatok 1 percento, resp. 0,5 percenta (ak je splátka realizovaná v priebehu posledného roka splatnosti úveru) z vyplácanej sumy.

 

Ak suma vyplácaných úverov za posledných 12 za sebou nasledujúcich kalendárnych mesiacov nepresiahne 10-tisíc eur, je predčasné splatenie celého úveru alebo jeho časti bezplatné. Nulový poplatok je aj v čase obnovy fixácie. Pre všetky Flexihypotéky (účelové aj bezúčelové) platí možnosť vykonať každý rok jednu mimoriadnu splátku do 20 percent z pôvodnej výšky úveru bez poplatku.

 

Variabilná úroková sadzba Pri úveroch s variabilnou úrokovou sadzbou od 10. júna 2013 je možné bezplatné splatenie úveru alebo jeho časti, ak banka nemenila variabilnú sadzbu za obdobie predchádzajúceho kalendárneho roka. 


Späť na výpis

maria horvathova [majus1111@azet.sk] 20.10.2013 10:50

Reagovať na príspevok

DOBRY DEN,CHCEM SA SPYTAT-MOJ SYN NA PODNE EX MANZELKY SA PO 4R. MANZ. ROZVIEDOL,ZOSTAL MU SPOTR. UVER A HYPOTEKA PO PREDAJI DOMU.BSM NEMAJU,SU 4 R.PO ROZVODE,NEVESTA NEMA ZAUJEM NIC PLATIT,NEVIE KDE PRACUJE,TAJI SA.NA 1 POZ. RUCI ONA A NA 2 ON-STEJNE POVINNOSTI.MA SYN PLATIT ALEBO TO NECHAT NECH SI HLADAJU AJ JU?JE TO NESPRAVODLIVE,SYN JE ZODPOVEDNY!OTAZKA:AK BY SYN CHCEL ZAPLATIT ZBYTOK SVOJOJ 4000 EUR,ESTE NA 5 ROKOV MA PLATIT PO 85 EUR,VYSKA UVERU BOLA 7000 EUR V CSOB,ZAPLATIL BY ZA PREDC.SPLATENIE MENEJ,A ZA AKY POPLATOK?MOC PEKNE DAKUJEM.M.H.

toni [stakeholderscompany@gmail.com] 06.04.2016 08:23

Reagovať na príspevok

Dobrý deň,

   Som pán Toni Kross z Londýna, a ja som súkromná pôžička veriteľ vedieť, ako stávke svietniky Firma, a ja som tu, aby vám pomohol von so svojím problémom, ak si úverová história je veľmi nízka stále môžete získať úver od nás. Dávame sa úver zo sortimentu 5000 euro na 10,000,000.00 Euro od trvania 1 do 12 rokov s 2% úrokovou sadzbou, ak ste zúfalí pri získaní úveru dnes obráťte sa na nás s nižšie informácie, formulár žiadosti je zadarmo.

Prihláška nižšie.

Celé meno:
pohlavie:
Rodinný stav:
dátum narodenia:
adresa:
state:
krajiny:
Výška pôžičky:
Pôžička Trvanie:
telefónne číslo:
Účel úveru:
povolanie:
Mesačná splátka:

Motto: Vaša spokojnosť je naša starosť.

stakeholderscompany@gmail.com

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:36

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Susan Benson 02.03.2019 06:27

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, dámy a páni, Ste naliehavo potrebný podnikový úver, osobný úver alebo hypotekárny úver? Ak áno, odporučím kontaktovať Sunshine Financial Group prostredníctvom tejto e-mailovej adresy (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), aby ste získali úver

Sunshine Financial Group je komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vám pomôže zlepšiť dlhodobý finančný úspech. Naše prispôsobené programy sú navrhnuté tak, aby pomáhali pestovať, chrániť a šetriť vaše bohatstvo poskytovaním personalizovaných služieb a odborných znalostí.

Ak sa vám zdá, že je tak ťažké získať vlastné pôžičky od miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií, nemusíte sa starať viac, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelili finančným ťažkostiam na celom svete. Keď žiadate so SFGI, žiadate s dôveryhodnou spoločnosťou, ktorá sa stará o vaše finančné potreby. Budete sa postarať o celý proces.

KĽÚČOVÉ VÝHODY;

- Použiť kedykoľvek a kdekoľvek.
- Prijímať hotovosť za menej ako 24 hodín
- požičať od 1000 EUR do 30 miliónov EUR
- Žiadne skryté poplatky.
- nízka úroková sadzba vo výške 3%
- Získate možnosť výberu dátumu splácania, a to týždenne, mesačne alebo ročne po dobu trvania 1-30 rokov.
- Ponúkame tak zabezpečené, ako aj nezabezpečené úvery

Ak potrebujete naliehavú pôžičku do 24 hodín, prosíme, napíšte na e-mail nižšie pre viac informácií

E-mail: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

S pozdravom
Susan Benson

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:32

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:33

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

MAY KIRK [makrik0023@hotmail.com] 06.04.2020 15:45

Reagovať na príspevok

Vďaka Dr ADELEKE pre podanie môj manžel sa mi! Som veľmi rád, že som nikdy neverím, že budem s mojím manželom znova. Môj priateľ mi povedal o Dr ADELEKE, takže som sa rozhodol skúsiť to a funguje to pred 48 hodín môj manžel mi volal a bol prosí ma odpustiť mu to bolo ako sen ku mne. Kontaktujte ho na Call/WhatsApp + 27740386124 alebo E-mail: aoba5019@gmail.com a ďakujem mi neskôr.

loan Offer [sumitihomelend@gmail.com] 13.02.2024 10:13

Reagovať na príspevok

Do you need a loan? we offer all types of loans, and our offer is fast, safe and very reliable. profit from 2000 euros to 5 million. contact us now to get a loan at a good rate2%. Kindly contact us for more information on how to get started: no matter your location sumitihomelend@gmail.com (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian Sumiti

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg