freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

KEDY SA DOSTANE VÁŠ DLH K EXEKÚTOROVI

18.12.2012 Počet zobrazení: 3055


SPOTREBNÝ ÚVER

Na to, že ste banke neuhradili splátku za spotrebný úver, banka príde hneď a hneď vás začne upomínať. Prvú SMS či upomienku môžete dostať už do týždňa. Podľa toho, akú banku máte, dostanete 2 či 3 upomienky, zhruba počas 3 mesiacov. Za upomienky sa platí, od 3 až do 50 eur. Zvyčajne po 4 mesiacoch posiela banka výzvu na predčasnú splatnosť celého úveru. Ak klient nereaguje, banka poverí vymáhaním súdneho exekútora.

 

KREDITNÁ KARTA

Podobne sa postupuje aj v prípade, že neuhradíte dlh na kreditnej karte. Banky majú stanovené povinné minimum, ktoré treba každý mesiac vrátiť, ide o 5, niekde 10 percent z aktuálnej výšky dlhu. Najprv dostanete upomienky, potom výzvu na predčasné splatenie celého dlhu. K podaniu návrhu na exekúciu banka pristúpi potom, ako získa právoplatný a vykonateľný rozhodcovský rozsudok, resp. platobný rozkaz zo súdu.

 

HYPOTÉKA

Začiatok vymáhania dlhu je pri všetkých bankových úveroch rovnaký, aj v prípade hypotéky banka najprv zašle niekoľko upomienok a potom výzvu na predčasné splatenie celého úveru. Záver je však odlišný. Ak sa už nepredpokladá ďalšie splácanie, banka pristúpi k dražbe založenej nehnuteľnosti. Preto je lepšie, ak dlžník s bankou komunikuje, ak ajmáprísť k predaju nehnuteľnosti, je lepšie, ak si dlžník nájde kupca sám. Príde tak o menej.

 

STAVEBNÝ ÚVER

S 1. upomínaním začne sporiteľňa zhruba po mesiaci po nezaplatení splátky stavebného úveru. Dostanete zvyčajne 3 upomienky, vždy po mesiaci, posledná je predžalobná. Za upomienky sa platí. Prvá fáza upomínania trvá zhruba 4 mesiace, po nej sporiteľňa odstupuje od úverovej zmluvy a ešte istý čas (najviac ďalšie 4 mesiace) sa snaží o mimosúdnu dohodu. Ak sporiteľňa nie je úspešná, nastupuje súd, verejná dražba a exekúcia.

 

NÁKUP NA SPLÁTKY

Zo splátkovej spoločnosti posielajú SMS a volajú už po niekoľkých dňoch meškania. Ak nereagujete, príde upomienka poštou. Môže byť ešte bez poplatku, ale môže sa vyšplhať aj na 17 eur. Zvyčajne prídu najviac 2. V prípade, že klient nereaguje, dochádza po niekoľkých mesiacoch k tomu, že splátková spoločnosť chce späť celú výšku dlhu naraz. Ak ani vtedy dlžník nereaguje, môže dlh skončiť u exekútora.

 

DANE

Ak daň nie je zaplatená v stanovenom termíne v správnej výške, závisí ďalší postup hlavne od výšky nedoplatku. Rieši sa to interným predpisom. Nedoplatok do 3 eur sa zvyčajne eviduje, ale výzva sa nezasiela. Pri dlžnej sume do 170 eur daňový úrad zašle výzvu na úhradu a zvyčajne počká – zúčtuje ho s prípadným preplatkom v budúcnosti. Nedoplatky nad 170 eur sú zvyčajne po uplynutí výzvy na úhradu odstúpené na vymáhanie oddeleniu exekučného konania.

 

ZDRAVOTNÉ POISTENIE

Ak máte podlžnosti voči zdravotnej poisťovni, dostanete upomienku bez poplatku. Ak nereagujete, vystaví sa výkaz nedoplatkov, ktorý je priamo exekučným titulom. Vystavuje sa do vlastných rúk, platí sa už aj poplatok a úrok z omeškania. Ak to nepomôže, nasleduje exekučná výzva, po nej sa pohľadávka postupuje na vymáhanie súdnemu exekútorovi. Ak ste neplatičom v zdravotnej poisťovni, môžete mať problém s ošetrením u lekára.

 

SOCIÁLNE POISTENIE

Ak niekto neplatí odvody do Sociálnej poisťovne čI ich neplatí v správnej výške, dostane list, takzvané rozhodnutie, v ktorom poisťovňa predpíše dlžnú sumu poistného. Po prevzatí zásielky je 15 dní na odvolanie či úhradu dlhu. Ak ju neprevezmete na pošte, po 3 dňoch sa považuje za doručenú. V oboch prípadoch platí, že ak dlh neuhradíte, pohľadávka sa začne vymáhať prostredníctvom exekútora alebo mandátnej správy.

 

ELEKTRINA

Upomínanie, že neplatíte za elektrinu, príde rýchlo. Už asi za týždeň po neuhradení faktúry dostanete SMS, e-mail alebo vám niekto zatelefonuje. Zhruba do 10 dní dostanete doporučenú upomienku, ktorá je za poplatok, je v nej uvedený aj dátum, v ktorom vám hrozí odpojenie. Asi po mesiaci po splatnosti faktúry je vystavený príkaz na odpojenie. Peniaze sa vymáhajú ďalej, buď súdne, alebo cez externé firmy, nasleduje aj exekúcia.

 

PLYN

Po tom, ako dostanete bežnú faktúru na úhradu, máte zhruba 2 týždne na zaplatenie. Ak tak neurobíte, plynárne sa začnú pripomínať a posielajú SMS či upomienky (za poplatok). Počítať treba aj so sankčným úrokom, ten môže byť aj okolo 10 percent. V upomienke vám dajú náhradný termín na úhradu a upozornenie, že ak nezaplatíte, odpoja vás. Váš prípad odovzdajú na vymáhanie externej firme, ak neuspeje ani tá, príde na rad exekútor.

 

VODA

Ak meškáte s platbou za vodné a stočné, vodárne zvyknú počkať zhruba 10 dní po splatnosti, kým vám zašlú 1. pripomienku. Niekde sa za ňu platí, inde nie. Ak nezaplatíte ani po 20 až 30 dňoch, dostanete 2. upomienku, tá sa už posiela doporučene aj s upozornením na odstavenie od dodávky vody. Ani po odpojení vám však dlh nikto neodpustí, zhruba po 2 mesiacoch po splatnosti začne firma peniaze vymáhať súdne a následne dochádza k exekúcii.

 

TELEFÓN

Mobilní operátori sa ozvývajú rýchlo, už po 2 až 4 dňoch po splatnosti dostanete prvú SMS s upozornením, že faktúra nie je zaplatená. Po 7 až 10 dňoch už dostanete spoplatnenú SMS či upomienku. Ak nereagujete, po 17 až 29 dňoch vám operátori obmedzia služby. Dostupné sú iba prichádzajúce hovory a správy, vy volať nemôžete. Ak ani potom nezaplatíte, po 29 až 35 dňoch vás odpoja. Nasleduje súdne konanie a exekúcia. 

 

Novohradské noviny

 


Späť na výpis

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:38

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Susan Benson 02.03.2019 06:29

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, dámy a páni, Ste naliehavo potrebný podnikový úver, osobný úver alebo hypotekárny úver? Ak áno, odporučím kontaktovať Sunshine Financial Group prostredníctvom tejto e-mailovej adresy (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), aby ste získali úver

Sunshine Financial Group je komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vám pomôže zlepšiť dlhodobý finančný úspech. Naše prispôsobené programy sú navrhnuté tak, aby pomáhali pestovať, chrániť a šetriť vaše bohatstvo poskytovaním personalizovaných služieb a odborných znalostí.

Ak sa vám zdá, že je tak ťažké získať vlastné pôžičky od miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií, nemusíte sa starať viac, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelili finančným ťažkostiam na celom svete. Keď žiadate so SFGI, žiadate s dôveryhodnou spoločnosťou, ktorá sa stará o vaše finančné potreby. Budete sa postarať o celý proces.

KĽÚČOVÉ VÝHODY;

- Použiť kedykoľvek a kdekoľvek.
- Prijímať hotovosť za menej ako 24 hodín
- požičať od 1000 EUR do 30 miliónov EUR
- Žiadne skryté poplatky.
- nízka úroková sadzba vo výške 3%
- Získate možnosť výberu dátumu splácania, a to týždenne, mesačne alebo ročne po dobu trvania 1-30 rokov.
- Ponúkame tak zabezpečené, ako aj nezabezpečené úvery

Ak potrebujete naliehavú pôžičku do 24 hodín, prosíme, napíšte na e-mail nižšie pre viac informácií

E-mail: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

S pozdravom
Susan Benson

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:34

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

MAY KIRK [makrik0023@hotmail.com] 06.04.2020 15:46

Reagovať na príspevok

Vďaka Dr ADELEKE pre podanie môj manžel sa mi! Som veľmi rád, že som nikdy neverím, že budem s mojím manželom znova. Môj priateľ mi povedal o Dr ADELEKE, takže som sa rozhodol skúsiť to a funguje to pred 48 hodín môj manžel mi volal a bol prosí ma odpustiť mu to bolo ako sen ku mne. Kontaktujte ho na Call/WhatsApp + 27740386124 alebo E-mail: aoba5019@gmail.com a ďakujem mi neskôr.

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 07.10.2022 17:51

Reagovať na príspevok

Ahoj,

Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania? Potrebujete pôžičku na vyrovnanie dlhu alebo splatenie účtov alebo na začatie pekného podnikania? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké získať kapitálový úver od miestnych bánk/iných finančných inštitúcií? kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

loan Offer [sumitihomelend@gmail.com] 13.02.2024 10:13

Reagovať na príspevok

Do you need a loan? we offer all types of loans, and our offer is fast, safe and very reliable. profit from 2000 euros to 5 million. contact us now to get a loan at a good rate2%. Kindly contact us for more information on how to get started: no matter your location sumitihomelend@gmail.com (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian Sumiti

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg