freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Do zmluvy patrí aj to, za aké služby platíte realitke províziu

21.10.2012 Počet zobrazení: 1772


 Nekompetentný maklér dokáže znechutiť kupujúceho i predávajúceho

 
Čím viac sprostredkovateľ o nehnuteľnosti  vie, tým je to lepšie. Platnosť predchádzajúcich prevodov však prináleží preveriť advokátovi.
 
Provízia za sprostredkovanie realitného obchodu zvyčajne býva od troch do siedmich percent z ceny nehnuteľnosti . Pri realitkách s kvalitnejším servisom je minimálne 2000 eur. "Ak je nižšia, treba spozornieť," hovorí Mojmír Plavec zo Slovenskej realitnej akadémie. Dá sa totiž očakávať, že aj služby môžu byť na nižšej úrovni – prípravu zmlúv nebude robiť advokátska kancelária , bude sa šetriť na reklame a podobne, vymenúva Plavec. Províziu hradí ten, kto sprostredkovateľa požiadal o poskytnutie služby. Predávajúci ju však zahŕňa do ceny.
 
Keďže nejde o malú sumu, mal by si ju sprostredkovateľ zaslúžiť. Čo by malo byť súčasťou servisu, je vhodné upraviť v zmluve. Servis však nebýva vždy stopercentný. Pocíti to kupujúci aj ten, kto predáva. Záujemcu môže neprofesionálny sprostredkovateľ odradiť. "Ako je možné, že pri obhliadke nevie nájsť bytový elektromer a nemá ani tušenie o tom, kde je a či vôbec je prípojka na internet?" pýta sa Hana z Bratislavy.
 
Čo by ste mali vedieť
 
Sprostredkovanie predaja, prenájmu a kúpy nehnuteľnosti  (realitná činnosť) je viazanou živnosťou. Od záujemcu sa vyžaduje vysokoškolské vzdelanie ekonomického alebo právnického, alebo stavebného, či architektonického smeru, respektíve úplné stredné vzdelanie s maturitnou skúškou a päť rokov praxe v odbore. Čo sa týka ďalšej odbornosti, zákon neprikazuje nič.
 
Dokonca ani nepozná pojem realitný maklér . "Čím viac informácií o nehnuteľnosti  maklér má, tým lepšie," vraví Plavec. Pred tým, ako ju začne ponúkať, mal by okrem technických parametrov a stavu nehnuteľnosti , preveriť aj vlastnícke vzťahy a tiež to, či nejestvujú k nehnuteľnosti  ťarchy. Napríklad záložné práva, vecné bremená alebo predkupné práva. Nie je však povinnosťou makléra ani realitnej kancelárie  skúmať právnu históriu nehnuteľnosti . Týka sa to napríklad platnosti predchádzajúcich prevodov a podobne. Tieto úkony robia len advokáti, vraví Plavec.
 
Pomôže rada nezainteresovaných
 
Okrem ceny, stavu nehnuteľnosti  a vybavenosti okolia sa na obhliadkach ľudia čoraz podrobnejšie zaujímajú o výdavky spojené s bývaním. Ak sa náhodou zabudnú spýtať, tak by im to mal maklér povedať. Tiež je vhodné na ďalšiu obhliadku priviesť so sebou odborníka – stavebného inžiniera, statika či architekta. Nestranná osoba lepšie posúdi stav nehnuteľnosti. 
Halka Tytykalová ©SME

Späť na výpis

Pani Weat Beatrice 14.12.2018 15:38

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, pán pani,

Som pani Weat Beatrice, zákonný úverový veriteľ, dávam pôžičku veľmi vážnym ľuďom, ktorí potrebujú finančné pôžičky na podporu. Potrebujete úver, aby ste mohli svoje účty vymazať? Ak potrebujete pomoc urýchlene pripísať kredit? Máte nejaké finančné ťažkosti? Ste finančne stlačený? Potrebujete vianočnú pôžičku, potrebujete osobné a podnikateľské pôžičky na rôzne účely? Ste finančne nedostatočný a potrebujete kapitál (peniaze) na nasledujúce účely: investície, obracanie faktúr, nadobúdanie nových nehnuteľností. Kontaktujte nás priamo prostredníctvom weatbeatriceloanfirm000@gmail.com primeranej ponuky nezabezpečených úverov s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 3% z maximálnej hodnoty záruk a poistenia.

dlžník INFORMÁCIE:

(1) Názov: ===
(2) Adresa: ===
(3) Pohlavie a vek: =====
(4) Zamestnanie: ==
(5) Krajina: ===
(6) Miesto: ===
(7) Stav: ===

kreditné informácie
(1) požadovaná suma: ====
(2) Trvanie úveru: ===
(3) Mesačný príjem: ===
(4) Mobile Sticky: ==
(5) na získanie kreditu: ===

Kontaktujte nás priamo: weatbeatriceloanfirm000@gmail.com

S pozdravom,
Vianočná ponuka úveru platí teraz?
Pani Weat Beatrice

Susan Benson 02.03.2019 06:29

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, dámy a páni, Ste naliehavo potrebný podnikový úver, osobný úver alebo hypotekárny úver? Ak áno, odporučím kontaktovať Sunshine Financial Group prostredníctvom tejto e-mailovej adresy (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), aby ste získali úver

Sunshine Financial Group je komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vám pomôže zlepšiť dlhodobý finančný úspech. Naše prispôsobené programy sú navrhnuté tak, aby pomáhali pestovať, chrániť a šetriť vaše bohatstvo poskytovaním personalizovaných služieb a odborných znalostí.

Ak sa vám zdá, že je tak ťažké získať vlastné pôžičky od miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií, nemusíte sa starať viac, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelili finančným ťažkostiam na celom svete. Keď žiadate so SFGI, žiadate s dôveryhodnou spoločnosťou, ktorá sa stará o vaše finančné potreby. Budete sa postarať o celý proces.

KĽÚČOVÉ VÝHODY;

- Použiť kedykoľvek a kdekoľvek.
- Prijímať hotovosť za menej ako 24 hodín
- požičať od 1000 EUR do 30 miliónov EUR
- Žiadne skryté poplatky.
- nízka úroková sadzba vo výške 3%
- Získate možnosť výberu dátumu splácania, a to týždenne, mesačne alebo ročne po dobu trvania 1-30 rokov.
- Ponúkame tak zabezpečené, ako aj nezabezpečené úvery

Ak potrebujete naliehavú pôžičku do 24 hodín, prosíme, napíšte na e-mail nižšie pre viac informácií

E-mail: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

S pozdravom
Susan Benson

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:34

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

MAY KIRK [makrik0023@hotmail.com] 06.04.2020 15:46

Reagovať na príspevok

Vďaka Dr ADELEKE pre podanie môj manžel sa mi! Som veľmi rád, že som nikdy neverím, že budem s mojím manželom znova. Môj priateľ mi povedal o Dr ADELEKE, takže som sa rozhodol skúsiť to a funguje to pred 48 hodín môj manžel mi volal a bol prosí ma odpustiť mu to bolo ako sen ku mne. Kontaktujte ho na Call/WhatsApp + 27740386124 alebo E-mail: aoba5019@gmail.com a ďakujem mi neskôr.

Jerome Burchael [jeromeburchael91@gmail.com] 29.09.2022 05:25

Reagovať na príspevok


Ste podnikateľ alebo žena?, Potrebujete pôžičku? Máte záujem o získanie akéhokoľvek typu úveru? alebo ste v nejakom finančnom chaose alebo potrebujete finančné prostriedky na rozbehnutie vlastného podnikania?
kontaktujte nás prostredníctvom firemného e-mailu na adrese: jeromeburchael91@gmail.com

kontaktujte whatsapp: +2349027345692
Jerome Burchael

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg