freereality-horny-banner-3d-prehliadky-domov.png

 

Česi nedokážu splácať dlhy. Rastie počet dražieb

23.04.2013 Počet zobrazení: 1648


V Česku pribudlo v prvom štvrťroku nútených dražieb, trend sa nezmení.

 

 Počet nútených dražieb v Česku dynamicky stúpa. V prvom štvrťroku tohto roku sa ich v dôsledku neschopností ľudí a firiem splácať pôžičky uskutočnilo 262. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška ich bolo o 19 % viac. Obchodný riaditeľ dražobnej spoločnosti Naxos Libor Nevšímal pre denník E15 o trende povedal, že vyjadruje stále to isté, stúpa počet ľudí neschopných riešiť si svoje dlhodobé záväzky.

 

 Vzrástla aj hodnota majetku, ktorý sa dostal do núteného predaja, a to o 36 % na 1,9 miliardy Kč (73,48 milióna eur). S ním však neladia výnosy z dražieb. V prvých troch mesiacoch tohto roka stagnovali medziročne na úrovní 500 miliónov Kč.

 

 Obchodný riaditeľ Naxosu tvrdí, že priemerná cena dosiahnutého vydraženia sa znižuje a spôsobuje ju malá príťažlivosť speňažovaných vecí, respektíve ich nízka hodnota. Dražby nehnuteľností sa totiž väčšinou konajú v lokalitách s nízkou kúpyschopnosťou obyvateľov a v prostredí s vyššou nezamestnanosťou. Niekedy sa podarí predať veci až po viacerých pokusoch a za nízku cenu.

 

 Trend dražieb bude pravdepodobne pokračovať. Na obzore nie je nič, čo by ho mohlo zmeniť. Veľké dražby za stovky miliónov korún budú stále skôr výnimkou. Vlani bola najväčšou nedobrovoľnou dražbou predaj obchodného centra Olomouc City. Jeho vlastník nezvládol splácať úver, takže banka poslala do obchodného areálu exekútorov.

 

V dražbe získala objekt spoločnosť Mint Investments, ktorá zaň zaplatila 373 miliónov Kč. Znalci nehnuteľností odhadovali, že nútený predaj vynesie najviac 300 miliónov Kč. Dražba za aktívnej účasti šiestich záujemcov sa začala pri vyvolávacej cene 250 miliónov Kč. Podľa internetových správ prihadzovali po stovkách tisíc i po miliónoch korún. Súdny znalec stanovil cenu objektu na 430 miliónov Kč.

 

 Objem zlyhaných úverov podľa najnovších údajov Českej bankovej asociácie dosiahol ku koncu januára 141 miliárd Kč; to predstavovalo takmer 6 % z celkovej hodnoty pôžičiek.

 

 V rokoch 2001 až 2005 nebolo v prvom štvrťroku ani raz viac ako 110 nútených dražieb. V rokoch 2006 až 2009 dokonca došlo k ich výraznému poklesu. Dražby začali prudko stúpať od roku 2010. V jeho prvom štvrťroku ich bolo 137, o rok neskôr 197, vlani v januári až marci stúpli na 220 a v prvom štvrťroku tohto roku ich počet dosiahol 262. (1 EUR = 25,857 CZK)

hnonline.sk


Späť na výpis

Susan Benson 02.03.2019 06:28

Reagovať na príspevok

Dobrý deň, dámy a páni, Ste naliehavo potrebný podnikový úver, osobný úver alebo hypotekárny úver? Ak áno, odporučím kontaktovať Sunshine Financial Group prostredníctvom tejto e-mailovej adresy (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), aby ste získali úver

Sunshine Financial Group je komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby, ktorá vám pomôže zlepšiť dlhodobý finančný úspech. Naše prispôsobené programy sú navrhnuté tak, aby pomáhali pestovať, chrániť a šetriť vaše bohatstvo poskytovaním personalizovaných služieb a odborných znalostí.

Ak sa vám zdá, že je tak ťažké získať vlastné pôžičky od miestnych bánk alebo iných finančných inštitúcií, nemusíte sa starať viac, pretože sme pomohli mnohým jednotlivcom a organizáciám, ktoré čelili finančným ťažkostiam na celom svete. Keď žiadate so SFGI, žiadate s dôveryhodnou spoločnosťou, ktorá sa stará o vaše finančné potreby. Budete sa postarať o celý proces.

KĽÚČOVÉ VÝHODY;

- Použiť kedykoľvek a kdekoľvek.
- Prijímať hotovosť za menej ako 24 hodín
- požičať od 1000 EUR do 30 miliónov EUR
- Žiadne skryté poplatky.
- nízka úroková sadzba vo výške 3%
- Získate možnosť výberu dátumu splácania, a to týždenne, mesačne alebo ročne po dobu trvania 1-30 rokov.
- Ponúkame tak zabezpečené, ako aj nezabezpečené úvery

Ak potrebujete naliehavú pôžičku do 24 hodín, prosíme, napíšte na e-mail nižšie pre viac informácií

E-mail: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

S pozdravom
Susan Benson

WINNIE DAYO [awinn49@yahoo.com] 06.04.2020 15:33

Reagovať na príspevok

Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

MAY KIRK [makrik0023@hotmail.com] 06.04.2020 15:45

Reagovať na príspevok

Vďaka Dr ADELEKE pre podanie môj manžel sa mi! Som veľmi rád, že som nikdy neverím, že budem s mojím manželom znova. Môj priateľ mi povedal o Dr ADELEKE, takže som sa rozhodol skúsiť to a funguje to pred 48 hodín môj manžel mi volal a bol prosí ma odpustiť mu to bolo ako sen ku mne. Kontaktujte ho na Call/WhatsApp + 27740386124 alebo E-mail: aoba5019@gmail.com a ďakujem mi neskôr.

Stephanie Martina [stephanie4martina@gmail.com] 01.03.2023 22:14

Reagovať na príspevok

Request a consumer, insurance, real estate, fast credit credit
To finance a project, the purchase of a vehicle, a trip or even
The purchase of consumer goods, and any other needs; demand for renewable loan.
It is to the credits that we most often have recourse. Email: stephanie4martina@gmail.com
Here is a model of letter type of loan request: [profession]: ..............
[First name name] ................. [Department]: ................
[Street, Postal Code, City]: .......... [Telephone number]: ..........
[Email address]: ............... [credit parameters]: .........
[Borrowing amount]: ............ euros [Loan duration]: ............. Month
Receive the Newsletter Email Plans: stephanie4martina@gmail.com
Legal notices & methodology of comparators
Selectra: 66, rue Sébastien Mercier, 75015 Paris, France
All rights reserved. Mrs Stephanie Martina

Kathy Szeliga [comiteaidesocial@gmail.com] 01.03.2023 22:16

Reagovať na príspevok

STAŇTE SA INVESTOROM
Dobrý deň pán a pani v Kristovi!!! Nech vás Boh žehná, bojujte proti chudobe a bankovému vylúčeniu
Sme kresťanská organizácia v združení s ostatnými krajinami Európy na zlepšenie a posilnenie služieb pre komunity; Súčasťou tohto projektu je poskytnúť finančné prostriedky na užitočné účely solidarity v 112 krajinách vrátane vašej krajiny. Program je zameraný na zraniteľné osoby všetkých kategórií, projektových manažérov: potravinári, remeselníci, vedúci pedagogickí pracovníci, kozmetika a konfekcia - reštaurácie - záhradné centrum - obchod so zvieratami - zdravotníci, manažéri podnikateľov, poslanci, chovatelia, minister , starostlivosť o deti, obecných poslancov atď... A tento rok budú udelené obmedzenému počtu. V súlade s pokynmi tejto organizácie v spolupráci so Société Nord-Française.

Vyplňte prosím informácie o projekte:
Podstatné mená: ………………
Krstné mená: ……………
Oddelenie: …………………………………
Číslo ulice *:……………………………… :………
Dátum a miesto narodenia :……………
Mesto: …………………
Krajina : ……………
Poštové smerovacie číslo :…………
Pevná linka / mobilný telefón: ………… /………
Povolanie: …………
Fond solidarity, koľko:……………… €
Investičný projekt …………
Na vytvorenie vášho súboru by sme potrebovali:
- Váš občiansky preukaz alebo pas alebo platný rodný list
- Malá preukazová fotografia.

Pani Kathy Szeliga, Email: comiteaidesociale@gmail.com
Saône-et-Loire Change 71085 Adresa: 9T boulevard Nicolas Oresme Country FRANCÚZSKO
Srdečne

Chrystèle CORNET [credituniverselfinance@gmail.c] 01.03.2023 22:20

Reagovať na príspevok

Investujeme do vašich projektov „Pôžičky“. Krátkodobé aj dlhodobé
Dobrý deň, pán / pani, touto správou chcem informovať svetovú populáciu, že medzi jednotlivcami skutočne existujú veritelia, ako sa dostanem z krízy na Silvestra, ktorý je na očiach? Nevedel som, čo mám robiť, a tak som začal robiť prieskum, aby som požiadal o pôžičku od seriózneho človeka, pretože som si istý vrátením peňazí. Takto som narazil na svedectvo pani CLAUDINE ANDRIEUXOVEJ, ktorá dostala pôžičku 34 000 € od Chrystèle CORNET. Bez váhania som požiadal o 50 000 € a ona mi rýchlo odpovedala upozornením na tieto podmienky, ktoré som do bodky dodržala a podarilo sa mi získať úver v krátkom čase na môj účet, potom som si mohol zachrániť svoju česť od moja rodina. Odporúčam vám brať len cez: credituniverselfinance@gmail.com
Adresa: 56 Avenue Guillaume le Conquérant 01200 Bellegarde-sur-Valserine Ain, KRAJINA FRANCÚZSKO Chrystèle CORNET

CAROLINE [carolinelina90@gmail.com] 01.03.2023 22:22

Reagovať na príspevok

Ponuka pôžičiek medzi jednotlivcami Email: carolinelina90@gmail.com
Mám kapitál, ktorý sa použije na poskytovanie individuálnych krátkodobých a dlhodobých pôžičiek v rozmedzí od 5 000 USD každému serióznemu človeku, ktorý chce túto pôžičku. 2% úrok ročne v závislosti od požičanej sumy, pretože ako fyzická osoba nechcem porušiť zákon o úžere. V závislosti od požičanej sumy môžete splácať 3 roky maximálne 25 rokov. je na vás, aby ste videli mesačné platby.

* Súkromný úver pre cudzincov s povolením na pobyt L
* Súkromný kredit pre ľudí dochádzajúcich cez hranice (povolenie G)
* Súkromný úver pre cudzincov s povolením na pobyt B
* Súkromný kredit závisí od vášho povolenia na pobyt
* Úver pre miestne úrady,
* Úver pre iné právnické osoby podľa verejného práva,
* Úver pre neziskové organizácie súkromného práva,
* Úver pre právnické osoby podľa súkromného práva zodpovedné za riadenie verejnej služby,
* Úver pre družstvá kolektívneho záujmu.

Žiadam len overené ručne písané uznanie dlhu a doložiť aj nejaké doklady.
Dostali ste zákaz vstupu do banky a nie ste v prospech bánk, alebo ešte lepšie, máte projekt a potrebujete financovanie, zlý úver alebo peniaze na zaplatenie účtov, peniaze na investovanie do spoločností.
Takže ak potrebujete úver, neváhajte ma kontaktovať pre viac informácií o mojich podmienkach.
Prosím, kontaktujte ma priamo na: Email: carolinelina90@gmail.com
PS: neseriózni ľudia abstinujú

BIRGITTE [birgitteiva@gmail.com] 01.03.2023 22:26

Reagovať na príspevok

Právny správca
Dobrý deň pán/pani,
Som Iva Birgitte žijúca v Európe, už dlho žijem v búrlivej situácii, chcem, aby sa môj majetok správal. Mám vo Francúzskej republike majetok, ktorý vám chcem dať k dispozícii, aby som vám umožnil vykonávať diela dobrej vôle. Ak som sa rozhodol pridať sa na túto oznamovaciu stránku, je to preto, že chcem, aby to bolo urobené bez strachu z mojich predchádzajúcich aktivít. Dnes vás kontaktujem, aby ste súhlasili s tým, že budete pôsobiť ako zákonný správca (príjemca) a že budete vykonávať akčný program buď nadácie alebo mimovládnej organizácie na pomoc starším ľuďom a deťom v ťažkej situácii.
Mám k tomu oficiálne a právne dokumenty. Aby som bol úprimný, počas krátkej prechádzky v stratených chvíľach na internete som narazil na vašu adresu. Tu som sa rozhodol kontaktovať vás a povedať vám o mojom projekte. Je mi ľúto, že som ťa dostatočne nepoznal predtým, ako som sa s tebou rozprával; je dôležité, aby sme vytvorili základ dôvery medzi vami a mnou, aby sme mohli realizovať túto ponuku. Ak mi chcete v tejto veci pomôcť, odpovedzte mi na email: birgitteiva@gmail.com
Prijmite moje úprimné pozdravy.

Zadať nový príspevok

Nájsť inzerát podľa čísla

Partneri

Reality na AReality.sk

platba-mobilom-mini-banner-01.png zisk-manazment-logo.jpg